Hlavní navigace

IBM nabízí lepší zabezpečení cloud computingu

29. 4. 2009

Sdílet

IBM uvádí virtuální zařízení Proventia Virtualized Network Security Platform. Jedná se o jeden z prvních výsledků úsilí IBM v oblasti bezpečné virtualizace. Proventia Virtualized Network Security Platform je rozšiřitelná virtuální bezpečnostní platforma, která konsoliduje různé bezpečnostní aplikace jako například prevenci narušení, ochranu webových aplikací nebo vynucování síťových zásad.

Nová řešení IBM mají zahrnují prověřování malwaru pro IBM Rational AppScan  – tento software podle IBM kombinuje možnosti prověřovacího a testovacího softwaru Rational AppScan s detekčním stroje ISS X-Force.

V portfoliu produktů IBM ISS Proventia je obsažen také nový modul pro zabezpečení webových aplikací, který umožňuje klientům zabezpečit více zranitelných míst pomocí jediného řešení.

CS24

IBM uvádí i čtyři nové bezpečnostní produkty pro dynamickou infrastrukturu a webová prostředí. Tivoli Identity and Access Assurance pomáhá monitorovat, spravovat a zmírňovat rizika týkající se identit a přístupu pomocí centralizovaných služeb identit, přístupu, potvrzení a auditu. Tivoli Data and Application Security nabízí šifrování uložených dat, které odpovídá na rizika týkající se ochrany osobních údajů a shody s předpisy v souvislosti se ztracenými záložními páskami. Tivoli Security Management for z/OS pomáhá podle IBM zlepšit pozici Resource Access Control Facility (RACF) z hlediska provozního řízení a shody. Dále IBM oznamuje, že IBM Tivoli Access Manager for Enterprise Single Sign On bude podporovat produkty šesti obchodních partnerů pro „silné“ ověřování.