Hlavní navigace

Imation uvádí SSD disky pro firmy i běžné uživatele

26. 4. 2008

Sdílet

Společnost Imation uvádí na trh nové disky typu SSD (Solid State Drive) – jedná se o dvě řady, jednu pro mobilní uživatele a druhou pro firemní počítače.

Společnost Imation uvádí na trh nové disky typu SSD (Solid State Drive) – jedná se o dvě řady, jednu pro mobilní uživatele a druhou pro firemní počítače.

Řada MOBI 3000 – Imation SSD MOBI 3000 s hardwarem Mtron je určena pro uživatele s mobilními zařízeními a notebooky – podle slov výrobce se má údajně jednat o nejrychlejší produkt SSD na trhu, nabízející poloviční hmotnost, čtyřnásobnou rychlost a trojnásobnou rychlost zapisování v porovnání s tradičními pevnými disky. Disky v této řadě budou k dispozici v kapacitách od 16 do 64 GB.

Řada PRO 7000 – Imation SSD PRO 7000 s hardwarem Mtron pro firemní uživatele s počítači – Jedná se o paměťové zařízení typu flash o vysokém výkonu zkonstruované tak, aby eliminovalo nedostatky systému, jimiž často trpí pevné disky. PRO 7000 nabízí podle výrobce zvýšenou spolehlivost, eliminuje zbytečné zpoždění způsobené vyhledáváním a urychluje náhodný přístup k datům. Disky v této řadě budou k dispozici v kapacitách od 16 do 128 GB.

Mezi vlastnosti těchto disků patří:

Vysoký výkon – Zlepšený výkon při čtení/zápisu v kombinaci s podstatně vyšší vstupní a výstupní rychlostí umožňuje optimální výkon disku a vyšší spolehlivost.

Vyšší spolehlivost po celou dobu životnosti – Nové disky typu SSD zajišťují lepší spolehlivost společně s lehkou konstrukcí umožňující úsporu energie. S MTBF 1 milion hodin plus očekávanou životností až 140 let zajišťuje SSD disk od společnosti Imation SSD s hardwarem Mtron odpovídající produktovou spolehlivost. Technologie vyvažování opotřebení se 7bitovým korekčním kódem (ECC) funguje tak, že prodlužuje celoživotní výkon pro zajištění integrity dat.

Nenechte si ujít:
SSD disky pod lupou: Vyplatí se jejich pořízení?

Jednopalcový SSD disk je na světě

Výrobci pevných disků ohlašují další zvyšování kapacit

Nobelova cena za malé pevné disky

Pevné disky stále vládnou světu

Hitachi má disky pro notebooky s kapacitou 500 GB

Trvanlivost z hlediska okolního prostředí – Pogumovaná konstrukce, určená pro opakované používání v drsných podmínkách, je vysoce odolná proti otřesům a teplotním extrémům. Velmi nízká spotřeba pomáhá redukovat spotřebu energie a snižovat celkové provozní náklady.

Technické specifikace:

Řada MOBI 3000
Výkon (Max) Vstup - Výstup za sekundu (IOPS)
Čtení: 100 MB/s Sekvenční čtení: 78 000
Zápis: 80 MB/s Náhodné čtení: 16 000

CS24

Řada PRO 7000
Výkon (Max) Vstup - Výstup za sekundu (IOPS)
Čtení: 120 MB/s Sekvenční čtení: 81 000
Zápis: 90 MB/s Náhodné čtení: 18 000