Hlavní navigace

Intel a Asus budou v Brně předvádět Nehalem i maximální overclocking

4. 10. 2008

Sdílet

Asus, Intel a Microsoft nenechají návštěvníky Digitexu vydechnout. Společná expozice těchto firem nabídne rychlé počítače, možnosti chlazení tekutým dusíkem či počítač v akváriu. A představí se i Nehalem!

Asus, Intel a Microsoft nenechají návštěvníky Digitexu vydechnout. Společná expozice těchto firem nabídne rychlé počítače, možnosti chlazení tekutým dusíkem či počítač v akváriu. A představí se i Nehalem!

Firmy Intel, Asus a Microsoft se na letošním veletrhu Invex/Digitex představí společným projektem, určeným zejména pro příznivce počítačových her. Více než dvě stě profesionálních hráčů se utká v jednom z největších světových počítačových herních klání WGT (World GameMaster Tournament). Návštěvníci expozice uvidí i nejvýkonnější osobní počítače světa a budou svědky pokusu o překonání světového rekordu v přetaktování procesoru (způsob, kterým lze dosáhnout extrémně vysoké rychlosti procesoru).

Nehalem v praxi
Společnosti Intel a Asus si na letošní veletrh připravily řadu novinek z oblasti počítačového hardwaru. Svou českou předpremiéru zažije nová procesorová mikroarchitektura Intel Nehalem, která bude oficiálně představena koncem letošního roku. Dlouho očekávaný procesor Intel Core i7 bude k vidění jako součást počítače se základní deskou Asus. Mezi novinky od Asusu budou patřit produkty hráčské série RoG – Republic of Gamer, stylové herní notebooky, zařízení z oblasti Digital Home i minipočítače Eee PC s procesory Intel Atom.

Megaherní klání
Invex zažije jedno z největších herních klání v Čechách: finálový turnaj světové série World GameMaster Tournament. Více než 200 českých profesionálních hráčů se utká v herní aréně ve dnech 6.-9. října v rámci veletrhu Digitex. Hráči budou bojovat o 73 cen od společnosti Asus.

Počítače, na kterých se bude turnaj odehrávat, budou obsahovat procesory a chipsetovou platformu společnosti Intel. O ostatní hardware se postará společnost Asus a společnost Microsoft poskytne operační systém Microsoft Vista Ultimate.

Extrémní rychlosti díky přetaktování
O světový rekord v přetaktování procesoru se pokusí odborníci ze serveru ExtraHardware.cz v rámci Intel Asus overclocking show. K chlazení extrémně přetaktovaných procesorů použijí tekutý dusík. Při extrémně nízkých teplotách, které jsou nutné k chlazení rozžhaveného procesoru, by člověku zmrzla krev v žilách, ale procesoru to dělá jen dobře. Nechme se překvapit, jaké frekvence se jim podaří dosáhnout…

Specialitou na závěr bude počítač v akváriu, který bude chlazen olejem.

 

Autor článku