Hlavní navigace

Intel představil levný notebook pro studenty

4. 4. 2008

Sdílet

Společnost Intel včera na mezinárodní konferenci IDF představila novou generaci počítačů Classmate PC, které jsou určené především žákům a studentům nejrůznějších typů škol a mají se vyznačovat v prvé řadě cenovou dostupností.

Společnost Intel včera na mezinárodní konferenci IDF představila novou generaci počítačů Classmate PC, které jsou určené především žákům a studentům nejrůznějších typů škol a mají se vyznačovat v prvé řadě cenovou dostupností.

Classmate PC je cenově dostupnou, plně funkční a odolnou počítačovou platformou zaměřenou především na využití internetu. Tyto uživatelsky přívětivé počítače mají možnost bezdrátového připojení, nabízejí delší životnost baterie, mají klávesnici odolnou proti vodě a v případě pádu vydrží větší nárazy.
Společnost Intel navrhla počítač tak, aby výrobci měli volnou ruku ve vytváření různých modelů laptopu podle účelu vzdělávání.

Druhá generace Classmate PC je postavena na procesoru Intel Celeron M, nabízí podporu Wi-Fi 802.11b/g a další síťové funkce. Nejlepší z těchto netbooků disponuje 9palcovým LCD displejem, šestičlánkovou baterií, 512 MB operační paměti, 30GB pevným diskem a integrovanou webovou kamerou.

Budoucí počítače Classmate PC by však měly být postavené již na novém čipu Atom, který je určen primárně pro zařízení tohoto typu a vyznačuje se hlavně nízkou spotřebou.
Nenechte si ujít:
Ultralevné notebooky za 4000 Kč dorazí brzy na trh, tvrdí Intel

Eee PC s Windows XP získá na atraktivitě

Další levný mininotebook přichází, tentokrát od ECS

Procesory v roce 2008 - revoluce či evoluce?

Detaily o nízkoenergetických procesorech Atom od Intelu

Počítač Intel Classmate PC podporuje Microsoft Windows XP a různé varianty operačního systému Linux S předinstalovaným softwarovým vzdělávacím balíčkem jsou tyto netbooky vhodné například pro vzdělávací účely ve třídách. Software a další obsah bude k dostání ve více než osmi jazycích.

Přes osmdesát dodavatelů softwaru a hardwaru, poskytovatelů obsahu, poskytovatelů vzdělávacích služeb a místních OEM výrobců spolupracovalo se společností Intel, aby vytvořili kompletní infrastrukturu pro podporu počítačů Intel Classmate PC.

Classmate PC patří do kategorie notebooků, označované jako netbooky a momentálně je ohlášeno již více než 25 modelů těchto přístrojů od nejrůznějších výrobců s čipem Atom a jejich ceny by měly začínat již na 250 dolarech. Více informací o nich lze najít v článku Ultralevné notebooky za 4000 Kč dorazí brzy na trh, tvrdí Intel.


Takto vypadá druhá generace Classmate PC.