Hlavní navigace

Intel uvádí technologie proti krádežím notebooků a phishingu

8. 3. 2011

Sdílet

Společnost Intel uvedla technologii Anti-Theft ve verzi 3.0. Podle Intelu poskytuje důslednější ochranu před problémem spojeným s krádeží notebooků a ztráty dat. Jsou jí vybaveny všechny procesory Intel Core a Core vPro druhé generace.

Předchozí verze technologie Intel Anti-Theft umožňovala autorizovaným osobám poslat po internetu kódovanou „jedovatou pilulku", která zcela zablokovala ztracený nebo ukradený počítač a zabránila v přístupu k šifrovaným datům. AT ve verzi 3.0 nabízí poslat jedovatou pilulku také textovou zprávou v mobilní síti 3G krátce po zapnutí ztraceného notebooku. Po opětovném získání lze počítač podobným způsobem oživit. Nová funkce Locator Beacon dává oprávněným orgánům možnost vyhledat ztracený notebook pomocí technologie GPS.

CS24

Součástí technologie AT 3.0 je také nový mechanismus pro ochranu pohotovostního režimu. Ten chrání zašifrované počítače, které po určité době nečinnosti přešly do zranitelného stavu nešifrovaného spánku. Počítač po "probuzení" vyžaduje přihlášení k šifrovací technologii, které je daleko bezpečnější než obvyklé uživatelské jméno a heslo.

Intel součsně oznámil nobou technologii Identity Protection (IPT), která je integrována ve vybraných procesorech Intel Core a Core vPro druhé generace. Pomáhá mařit pokusy o phishing - doplňuje normální procedury využívající heslo generováním nového šesticiferného numerického hesla každých 30 sekund, které pomáhá zajistit výhradně oprávněný přístup.  Tuto technologii již využívají společnosti Symantec a VASCO.