Hlavní navigace

International Data Group (IDG) je v IT přední světovou firmou v médiích, výzkumu a ve výstavnictví.

1. 8. 1998

Sdílet

Firma byla založena v roce 1964 a v roce 1997 dosáhla příjmů ve výši 2,05 miliardy dolarů; tento výsledek byl dosa


Firma byla založena v roce 1964 a v roce 1997 dosáhla příjmů ve výši 2,05 miliardy dolarů; tento výsledek byl dosažen za pomoci 9 000 zaměstnanců firmy z celého světa. IDG nabízí nejširší rozsah mediálních prostředků, které proniknou k lidem kupujícím IT v 75 zemích světa, což představuje 95 % prostředků celosvětově vynaložených na nákupy v oblasti IT. Rozmanité produkty a služby firmy IDG pokrývají celkem šest hlavních mediálních oblastí: publikace tiskovin, on-line publikování, výstavy a konference, průzkumy trhu, vzdělávání a výcvik a celosvětové marketingové služby.

IDG vydává 290 novin a časopisů, z nichž alespoň jeden nebo více čte přes 90 milionů lidí ; tyto publikace zahrnují mimo jiné též nejvýznamnější a celosvětově známé produkty firmy IDG, jmenovitě rodinu publikací Computerworld, PC World, Network World, Macworld a Channel World . IDG Books Worldwide je se svými více jak 700 tituly v 38 jazycích nejrychleji se rozvíjejícím vydavatelstvím počítačové literatury na světě. Jenom samotná edice " . . . For Dummies", představující více než 350 titulů, vyšla ve více jak 50 milionech výtisků .
Pro uživatele on-line služeb nabízí IDG největší výběr technologicky zaměřených Web stránek na celém světě prostřednictvím sítě IDG.net (http://www.idg.net), která sestává z více jak 225 specificky orientovaných webovských stránek v 55 zemích celého světa.
International Data Corporation (IDC) je vedoucím světovým poskytovatelem dat týkajících se informačních technologií, rozborů a konzultačních služeb s výzkumnými středisky ve více
jak 41 zemích, kde pracuje přes 400 odborných analytiků z celého světa .
IDG World Expo je vůdčí producent a organizátor více než 110 celosvětově pojatých konferencí a výstav pořádaných ve 35 zemích světa, zahrnujících mimo jiné akce jako E3 (Electronic Entertainment Expo), Macworld Expo, ComNet, Windows World Expo, ICE (Internet Commerce Expo), Agenda, DEMO a Spotlight. Pobočka firmy IDG pro od borný výcvik ExecuTrain je se svými více jak 180 středisky po celém světě a s nabídkou 785 různých výcvikových kursů největší světovou společností pro odborný výcvik v oblasti počítačů.
Společnost IDG Marketing Services pomáhá vedoucím světovým IT firmám budovat mezinárodní povědomost o jejich značkových produktech cestou rozvíjení globálních integrovaných marketingových programů, založených na tiskových, on-line a výstavnických produktech firmy IDG rozšiřovaných v celosvětovém měřítku.
Další informace o firmě IDG je možno získat na www.idg.com .

Autor článku