Hlavní navigace

Internet Explorer 8 znemožňuje stahovat opravy z webu Windows Update

10. 3. 2008

Sdílet

Beta verze prohlížeče Internet Explorer 8 znemožňuje přístup k opravám na webu Windows Update. Namísto toho se zobrazí (v kontextu nesmyslná) chybová zpráva o tom, že je třeba používat MSIE verze 5 nebo novější.

Beta verze prohlížeče Internet Explorer 8 znemožňuje přístup k opravám na webu Windows Update. Namísto toho se zobrazí (v kontextu nesmyslná) chybová zpráva o tom, že je třeba používat MSIE verze 5 nebo novější. Na problém upozornili uživatelé, kteří si chtěli stáhnout aktualizace pro Windows Vista.
Testeři beta verze nejnovějšího prohlížeče od Microsoftu musí namísto toho použít emulaci Internet Exploreru 7 (což ale například vyžaduje restart prohlížeče). Pak již vše probíhá bez problémů. Microsoft již zveřejnil omluvu a slíbil web služby Windows Update upravit.
Testeři současně upozornili Microsoft i na potíže s přístupem k Facebooku, Gmailu a dokonce i webovému e-mailu Winodws Live Mail od Microsoftu.
Žádný z těchto problémů není samozřejmě fatální, ba v jistém ohledu jsou všechny očekávatelné. Jedná se o beta verzi určenou k testování, ne o finální produkt. Diskutující na americkém Computerworldu upozorňují, že problémy s řadou webů mohou paradoxně vznikat kvůli tomu, že Microsoft do Internet Exploreru 8 zařadil striktní podporu standardů.

Zdroj: Computerworld.com

Autor článku