Hlavní navigace

Invex končí, už není v módě

19. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Veletrh počítačových technologií po letech skomírání končí a nahradí ho skromnější konference. Digitex a Interkamera však pokračují.

Provozovatel veletrhu Brněnské výstavy a veletrhy komentoval zrušení Invexu s tím, že „ splnil svou historickou úlohu“, což jinak řečeno znamená, že v posledních letech na něj chodilo stále méně a méně návštěvníků a na významu naopak získávaly odborné sekce, prezentace podnikových informačních systémů a dalších věcí, které pro tradičního návštěvníka Invexu neměly význam. 

Nakonec kdo by jezdil na nějaký zastaralý počítačový veletrh, když si může informace pohodlně najít na internetu? A pokud má někdo jo akutní zájem, může se podívat do nepříliš vzdáleného Frankfurtu na celoevropský mnohem známější CeBIT.

Značka „Invex“ však existovat nepřestane, využije ji nově vzniklá dvoudenní odborná konference konané 5.-6. října 2009. Tam zřejmě dorazí hlavně ICT specialisté, obchodní zástupci firem a možné ještě skalní příznivci Invexu nostalgicky vzpomínající na jeho zašlou slávu.

Dobrou zprávou však je, že veletrhy Digitex a Interkamera zůstávají (takže se dočkáme i fešných hostesek). Ten první se zaměřuje na digitální zábavu včetně HD televize a her, ten druhý potom na fotografování, kamery a video. Tím druhým se obě akce částečně překrývají, což ale není problém, protože se konají ve stejný čas a to od 8. až 10. října.
 

Invex-Hostesky

CS24

Invex-Hostesky

foto: www.bvv.cz