Hlavní navigace

iPhone 3G: Apple vydal další opravu, ale problémy přetrvávají

21. 8. 2008

Sdílet

Společnost Apple tento týden opět vydala novou verzi softwaru pro iPhone 3G. Podle reakcí uživatelů však ani firmware 2.0.2 neřeší problémy s prací ve 3G sítích.


Společnost Apple tento týden opět vydala novou verzi softwaru pro iPhone 3G. Podle reakcí uživatelů však ani firmware 2.0.2 neřeší problémy s prací ve 3G sítích.

Nová aktualizace se objevila dva týdny po softwaru 2.0.1 a podobně jako v jeho případě, ani nyní Apple opravy nespecifikoval a komentář se omezuje jen na prohlášení, že došlo k „opravě chyb“ (bug fixes).

Uživatelé od nového firmwaru očekávali hlavně opravu problémů při dlouhodobějším používání připojení prostřednictvím 3G sítí a řada z nich je nyní zklamána. Většina z těch, kteří poslali své komentáře na fórum podpory Applu po nainstalování nového softwaru 2.0.2 tvrdí, že nedostatky jako přerušené hovory, slabá síla signálu či nízká rychlost surfování stále přetrvávají.

„Právě jsem nainstaloval nový software 2.0.2 a nevidím žádný rozdíl“, říká uživatel s nickem jay25cent na fóru věnovanému novému firmwaru a 3G. „Nulové zlepšení, pořád stejně bídný signál“, komentuje situaci uživatel curveball, který žije údajně ve Švédsku. Stejně tak uživatel s nickem musicvan tvrdí: „Stále nemůžu používat 3G síť (O2 UK). Takže pokud není tato síť zrovna spadlá v lokalitě, která má být údajně stoprocentně pokrytá, pak nedošlo k žádnému zlepšení“.

Uživatelé o problémech s 3G sítěmi mluví už prakticky od uvedení nového iPhonu 11. července. Na fórum podpory Applu bylo posláno již více než 2000 zpráv popisující problémy s uskutečňováním hovorů v oblastech pokrytých 3G sítěmi, slabým signálem a také rychlostmi stahování dat, které značně zaostávají za slibovanými hodnotami.

I když Apple tyto problémy veřejně příliš nekomentuje, některé zdroje tvrdí, že na opravě firmwaru se intenzivně pracuje. Nicméně jak je vidět, zatím s ne příliš valnými úspěchy. Ovšem je potřeba přiznat, že pár uživatelů, kteří si nový software 2.0.2 nainstalovali, postřehli drobné změny a například uživatel vegasj tvrdí, že „nyní mu přístroj ukazuje čtyři čárky signálu a ne nulu až dvě jako předtím“. Takže za zkoušku rozhodně nový firmware stojí.

Aktualizace je k dispozici ke stažení z iTunes po připojení iPhone k osobnímu počítači. iTunes se pak dotážou, zda uživatel chce opravdu instalovat nový software a následně se starají o celý proces aktualizování.
Nenechte si ujít:
iPhone 3G se v ČR začne prodávat 22. srpna

Apple opravuje chyby v iPhone 3G

iPhone 3G: Kolik stojí jeho výroba?

iPhone výrazně zlevňuje – přijde nový model?

Telefónica O2 podepsala smlouvu na distribuci iPhonů v Česku

iPhone vytlačuje z trhu konkurenční smartphony

iPhone 3G: Jak jej hodnotí analytici?


Vzhledem k tomu, že od zítřka bude iPhone 3G dostupný i na našem trhu, dá se předpokládat, že čeští uživatelé se brzy připojí k diskuzi ohledně řešení tohoto problému.

Zdroj: Infoworld.com