Hlavní navigace

Jak na konfiguraci iCloudu – 3. díl

21. 1. 2013

Sdílet

 Autor: (c) bigchick - Fotolia.com
Dnešní část našeho seriálu věnujeme všem, kteří ještě neměli tu čest se s Apple ID setkat. Budeme se totiž zabývat tím, jak takové Apple ID získat, protože jen s ním je možné využívat službu iCloud.

Patříte-li mezi fanoušky platformy Apple, pak jste se dozajista setkali se službou iCloud. Jedná se o synchronizační službu, kterou firma Apple představila jako převratnou novinku při uvedení nové verze operačního systému iOS5. V tomto článku vám ukážeme, jak vytvořit účet iCloud a jak tuto službu zprovoznit na nejrůznějších zařízeních.

 

1. dílVytvoření účtu iCloud

2. dílPřevod Apple ID na účet iCloud

 

Pro úplné začátečníky

Patříte k těm, kteří ještě nikdy iTunes nepoužívali? Pak vezměte do ruky nějaké zařízení, kde stiskněte tlačítko Get a Free Apple ID, který se nachází ve spodní části obrazovky s nastavením iCloudu. (Na počítači Mac klepněte na položku Create an Apple ID). Na obrazovce pak zadáte svoje jméno a datum narození, následně se zobrazí dotaz, zda budete chtít použít aktuální e-mailovou adresu, nebo zda budete chtít vytvořit pro Apple ID e-mailovou adresu domény iCloud.com. Nicméně i když si vyberete, že chcete použít svoji starou e-mailovou adresu, můžete si po vytvoření účtu v případě potřeby vytvořit e-mailovou adresu s doménou iCloud.com tak, že vyberete nabídku Settings > iCloud a následně zapnete přepínač Mail.

Vyberete si tedy, zda budete zadávat svoji aktuální e-mailovou adresu, nebo zda budete chtít použít svoji novou e-mailovou adresu z domény iCloud.com. Služba si rovněž vyžádá zadání hesla pro váš účet a také bezpečnostní otázku.

Nakonec si vyberte, zda budete chtít od Applu zasílat e-maily s novinkami a následně odsouhlaste podmínky používání služby. Poté již vám nebrání začít pracovat s iCloudem.

ICTS24

Než začnete: Při zakládání Apple ID můžete použít buď svoji aktuální e-mailovou adresu, nebo si můžete pro tento účel vytvořit novou

 V příštím díle seriálu si ukážeme, jak službu iCloud nakonfigurovat na zařízeních, na nichž běží operační systém iOS.