Hlavní navigace

Jak vypnout reklamní nabídky ve Start menu Windows 11

Sdílet

 Autor: Computerworld.cz s využitím Dall-E
Window 11 občas v nabídce Start zobrazuje reklamy. Naštěstí, lze je snadno vypnout.

Jednou z nepříjemných věcí ve Windows 11 je, že operační systém zobrazuje v nabídce Start reklamy na propagované aplikace a služby z obchodu Microsoft Store.

Dobrou zprávou je, že tuto funkci můžete vypnout. Chcete-li to udělat, stačí otevřít nabídku Start, vyhledat položku Nastavení, v levé navigaci vybrat možnost Přizpůsobení, pak sjet dolů na položku Start a kliknout do ní.

Reklama ve Windows?

Zde vyhledejte nastavení označené jako Zobrazit doporučení tipů, klávesových zkratek, nových aplikací a další a přepněte tlačítko vedle něj na Vypnuto. Tyto reklamy v nabídce Start systému Windows 11 se u běžných uživatelů začaly poprvé objevovat už v dubnu a zdá se, že jde o strategii, kterou Microsoft rád prosazuje, vzhledem k tomu, že se nyní začínají objevovat i ve Windows 10. 

CS24

Není však překvapivé, že Microsoft chce na uživatele takto tlačit v naději, že uživatelé jako vy a já si zmíněné aplikace koupí a předplatí si služby, jako je Microsoft 365. Kdyby to nefungovalo, tak to nedělá. 

Jakkoli je tedy nepříjemné, že Microsoft neustále tlačí reklamy do různých oblastí systému Windows, alespoň nám dal možnost se z nich odhlásit.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.