Hlavní navigace

JVC Everio GZ-HM1

1. 4. 2010

Sdílet

High-end HD kamera JVC představilo vlajkovou loď své řady HD digitálních kamer, model Everio GZ-HM1 s Full HD videem, 10,62 Mpix senzorem a 64 GB paměti. JVC Everio GZ-HM1 není obyčejná z...

High-end HD kamera

JVC představilo vlajkovou loď své řady HD digitálních kamer, model Everio GZ-HM1 s Full HD videem, 10,62 Mpix senzorem a 64 GB paměti.
JVC Everio GZ-HM1 není obyčejná základní kamera, která jen tak tak zvládne natáčet HD video, jde naopak o špičkově vybavený model, který JVC uvádí jako high-end ve své nabídce spotřebitelských kamer.
Videokamera HM1 používá 1/2,3“ CMOS senzor s velkým rozlišením 10,62 megapixelu, což je zároveň maximální velikost pořizovaných fotografií. Senzor má zadní podsvícení a měl by nabízet i vyšší světelnou citlivost než ostatní modely, výrobce u HM1udává schopnost kamery pracovat již při osvětlení na úrovni čtyř luxů - pro srovnání, předchozí model GZ-HM400 vyžadoval devět luxů. Nahrávání videa je možné až do rozlišení 1080/60p, to znamená 1920x1080 bodů s 60 snímky za sekundu, výstup na externí zařízení je řešen přes HDMI konektor. Optický zoom nabízený objektivem Konica Minolta HD je až 10x a samozřejmostí je i vylepšený mechanický stabilizátor obrazu. HM1 nabízí i neobvykle velkou vnitřní flashovou paměť 64 GB, což by mělo bohatě stačit naprosté většině amatérských filmařů i fotografů, v případě potřeby však lze použít i SDHC karty.
Ve výbavě samozřejmě nechybí mikrofon, vstup pro externí mikrofon, řada kreativních režimů i zrychlené nahrávání až 600 snímky za sekundu nebo možnost nahrávat souběžně video ve vysokém rozlišení i statické 5,7 megapixelové snímky.
2,8\\\" LCD displej je vybaven lištou “laser touch”. Jde o polohovací plochu, která slouží k ovládání a navigaci v menu. LCD není totiž dotykový, JVC takto řeší problém, který představují při natáčení prsty osahané dotykové displeje.




Autor článku