Hlavní navigace

Kaspersky uvádí Mobile Security 8.0

4. 6. 2009

Sdílet

Služba SMS Find dokáže v případě zařízení s navigací GPS odhalit přesnou pozici ztraceného telefonu.

Společnost Kaspersky Lab uvádí řešení Mobile Security 8.0. Aplikace je určena pro ochranu chytrých mobilních telefonů před všemi typy softwarových a síťových hrozeb stejně jako před rizikem úniku citlivých dat v případě krádeže nebo ztráty přístroje.

Modul proti krádežím umožňuje vlastníkovi ztraceného nebo odcizeného smartphonu vzdáleně zablokovat přístup k zařízení nebo zcela vymazat jeho paměť pouze tím, že pošle na číslo telefonu SMS zprávu obsahující kódové slovo. Služba SMS Find dokáže v případě zařízení s navigací GPS odhalit přesnou pozici ztraceného telefonu. Služba funguje tak, že uživatel pošle na ztracené zařízení SMS zprávu s předem určeným heslem a jako odpověď obdrží odkaz do systému Google Maps s přesnými souřadnicemi polohy. Pro případ, že je ze ztraceného nebo ukradeného telefonu vyjmuta SIM karta, je v řešení Kaspersky Mobile Security 8.0 určen modul SIM Watch, který skrytě odešle zprávu oznamující vlastníkovi telefonu nové telefonní číslo přístroje.

Pro uložení citlivých nebo důvěrných informací do mobilního telefonu umožňuje řešení Kaspersky Mobile Security 8.0 přidat další úroveň zabezpečení. Ve smartphonu je vytvořena zabezpečená složka, jejíž obsah je neustále zašifrován a je přístupný pouze po zadání uživatelem definovaného hesla. Po zadání hesla složka kvůli zvýšení komfortu práce zůstává přístupná, dokud systém nedetekuje určitou dobu bez uživatelovy aktivity; pak složku opět uzamkne.

Novinkou v řešení Kaspersky Mobile Security 8.0 je rodičovská kontrola. Tato komponenta umožňuje rodičům omezit na mobilním telefonu dítěte zasílání nebo přijímání určitých zpráv (například na čísla se speciální tarifikací, na čísla se službami pro dospělé apod.). Pomocí funkce SMS Find mohou rodiče v případě, že telefon podporuje GPS, své děti také najít.

Řešení Kaspersky Mobile Security 8.0 obsahuje podle dodavatele rovněž vylepšený antispamový modul. Spamový filtr neblokuje pouze nevyžádané zprávy. Nová verze řešení Kaspersky Mobile Security dokáže pracovatv režimu whitelistu i blacklistu. 

CS24

Kaspersky Mobile Security 8.0 podporuje operační systémy Symbian 9.1, 9.2 a 9.3 a Windows Mobile 5.0, 6.0 a 6.1.

Na českém trhu distribuuje produkty Kaspersky Lab společnost PCS.