Hlavní navigace

Když už 8800 Ultra, tak proč ne od MSI?

10. 5. 2007

Sdílet

Několik dní po oficiálním uvedení GPU nVidia GeForce 8800 Ultra představuje společnost MSI grafickou kartu postavenou na tomto grafickém čipu. Jelikož je počet kusů omezený, jedná se o jednu z mála společností, která bude nabízet na našem trhu tuto kartu.

Nebudeme se opakovat a tak pouze připomeňme, že i přes plánovaný příchod nových Radeonů zůstane GeForce 8800 GTX nejrychlejší grafickou kartou na trhu. A verze Ultra přidá k tomuto rozdílu ještě několik snímků za sekundu více.


Model MSI NX8800Ultra-T2D768E-HD, jak zní celé jméno představené novinky, na sobě nese grafický čip G80 taktovaný na 612 MHz, 768 MB paměti typu GDDR3 běží na úctyhodných 2 160 MHz a 128 Stream jednotek pracuje na frekvenci 1 500 MHz. Všechny změny se tak odehrály pouze v navýšení frekvence, nikoliv v technických parametrech.

Mezi výbavu grafické karty patří podpora Shader Model v. 4, DirectX 10 a OpenGL 2, unifikované shadery s GigaThread technologií, akcelerace fyziky pomocí Quantum Effects, dva DVI výstupy podporující Dual Link s maximálním rozlišení 2 560 x 1 600 a v neposlední řadě HDCP pro přehrávání chráněného video obsahu.

Mezi firemní utility patří MSI Live Update, který se stará jak o aktuálnost ovladačů, tak kontroluje i dostupnost nového BIOSu pro grafickou kartu, Dual CoreCell ve Windows Vista zase obhospodařuje v nejnovějším operačním systému možnost přetaktování GPU a pamětí a pro Windows Vista je určen i program MSI Vivid Video, jež má za úkol detailní nastavení přehrávání videa na počítači.

V našich končinách byl měla být tato grafická karta dostupná v průběhu června v omezeném množství za cenu přesahující 22 000 Kč včetně DPH.

Kupovat či nekupovat? Co vám Ultra přinese?
Více najdete v tomto článku

Grafika: MSI

- - Petr Matuška

ICTS24