Hlavní navigace

Kudo zavrhuje FPS hry na PC

20. 9. 2010

Sdílet

Šéf vývoje Kinectu, pan Kudo Tsunoda, se nechal slyšet o svém názoru na hraní first-person stříleček na PC. Prý je v této době už nikdo nehraje.

GameInformer se ve svém rozhovoru s Tsunodou dozvěděl, že s titulem Halo v čele bojovníků za pozici svého žánru na konzolích, již skoro nikdo nepomyslí na instalaci jakékoliv FPS na počítač.

„Halo se podařil opravdový zázrak, když se ukázal jako jeden z nejprodávanějších titulů skutečně exkluzivní na Xbox 360. Pochybuji, že v této době někdo ještě hraje FPS na PC,“ oznámil Kudo.

id a Valve by pravděpodobně měly přestat s vývojem jejich dalších her pro PC, věštec mluvil jasně. Svůj názor na hraní stříleček z první osoby na počítačích vysvětlil takto:

ICTS24

„FPS se samozřejmě vyvinuly ze svých začátků právě na PC, přičemž se je různí tvůrci snažili portovat na jiné platformy. Sice ne vždy úspěšně, ale teď přišla doba, kdy tomu tak je. O konzolových FPS říkali donedávna hráči to stejné jako dříve o Kinectu – ‚to nemůže fungovat, nikdy to nebude dostatečně spolehlivé‘ –, což mi připomíná odsuzování konzolových stříleček řečmi typu ‚je to vyvinuto pro hraní na klávesnici a myši.‘ A dokud vývojáři opravdu jen hry portovali, hráči měli pravdu, teď se nicméně situace otáčí a vyvíjí se FPS přímo na konzole. A bude jich víc a víc.“

Zdroj: VG247