Hlavní navigace

Larian Studios oznamují Riftrunner a Divine Divinity 2

13. 6. 2003

Sdílet

Těšte se na dvě zbrusu nová RPG z fantastického světa Divinity...

Povedené fantasy RPG Divine Divinity od belgického vývojářského týmu Larian Studios se rozroste hned o dvě pokračování. V závěru příštího roku se na pultech obchodů objeví právoplatný nástupce Divine Divinity 2, o němž se autoři zatím více nezmiňují, a na konci letošního roku se dočkáme též nově oznámeného RPG Riftrunner.



Toto dílko s původním Divine Divinity spojuje hned několik podstatných věcí, z nichž tou nejmarkantnější je samotný fantastický svět Divinity, ve kterém se obě RPG odehrávají. Vžijete se do role hrdiny (hrdinky), jehož (jejíž) duše je připoutána k Rytíři Smrti (Death Knight). Vaším osudem je trávit současný i posmrtný život ve spojení s tímto ďábelským tvorem - pokud se vám ovšem nepovede kletbu zrušit. Vrhnete se tedy do velkého dobrodružství, při jehož tvorbě autoři spolupracovali s fanoušky Divine Divinity, vybrali to nejlepší z předchozí hry a vytvořili Riftrunner.



Velký důraz je kladen na poutavý příběh, který vás chytne a nepustí. Dalším zajímavým prvkem je nový a neomezený vývoj postavy, nový soubojový systém a možnost putování s dalšími společníky. Díky vylepšené verzi enginu Divine Divinity, která však na prvních obrázcích nevypadá příliš vábně, se můžete těšit na interaktivní prostředí, 3D animace postav a další drobnosti. Zastánci rozsáhlých dobrodružství se spoustou úkolů jistě ocení i generátor náhodných úkolů, které budete moci plnit a získávat tak zkušenosti a různé zajímavé předměty.



Larian Studios by rádi prostřednictvím tohoto nového RPG nabídli hráčům ještě působivější zážitky než v předchozím Divine Divinity a mají k tomu ty nejlepší předpoklady. Držme tedy palce, ať se jim práce vydaří na jedničku s hvězdičkou. Kvalitních RPG totiž opět ubývá, a tak nám Riftrunner na dlouhé zimní večery může přijít vhod.

Autor článku