Hlavní navigace

Lenovo omezuje online prodej počítačů s Linuxem

15. 9. 2008

Sdílet

Společnost Lenovo z důvodunízké prodejnosti zastavila přímý online prodej notebooků i stolních počítačů s předinstalovaným operačním systémem Linux.

Představitelé Lenova prohlásili, že už nebudou dále přijímat online objednávky na počítače s jakoukoli předinstalovanou formou operačního systému Linux. Mluvčí firmy Ray Gorman řekl, že budou pokračovat v nabízení takovýchto počítačů pouze skrze své vlastní a partnerské prodejní týmy.


„Náš postoj k Linuxu se nijak nemění“, prohlásil Gorman. „Mění se pouze to, že zákazníci si nebudou moci objednávat stroje Lenovo ThinkPad a ThinkCentre s předinstalovaným Linuxem na našich webových stránkách lenovo.com .“

Dále Gorman řekl, že většina objednávek se dosud vyřizovala prostřednictvím prodejních týmů Lenovo nebo jejich obchodních partnerů a online prodej nebyl dost velký na to, aby ho dále ponechali v provozu.

Lenovo nabízí Linuxové počítače již od roku 2000 a hodlá v tom pokračovat. Například budou nyní prodávány ThinkPady a ThinkCentry se systémem Ubuntu, na který Lenovo získalo před nedávnem oprávnění k tomuto využití.

- - Adam Šoltys