Hlavní navigace

Lenovo postaví v Polsku továrnu

28. 11. 2007

Sdílet

Největší výrobce počítačů a notebooků na světe, čínská společnost Lenovo, v Polsku postaví továrnu na výrobu počítačů. Ta by měla začít fungovat do konce příštího roku a produkovat dva miliony počítačů ročně.

CS24

Ačkoliv Lenovo letos oznámilo, že chce postavit 4 nové továrny po celém světě, očividně to nestačí, a tak dnes oznámili stavbu další, která bude v sousedním Polsku. Ta by se měla nacházet v polské ekonomické zóně Legnica Economic Zone, která leží kousek od stejnojmeného městečka - necelých 140km severně od Hradce Králové.


"Na celém světě je pouze jedna časová zóna a to 'teď'. Lenovo musí shromáždit materiály, zlepšit logistiku, infrastukturu a zvýšit produkci tak, aby její produkty byly co nejlépe dostupné. Nová továrna v Polsku přinese lepší, komfortnější a rychlejší dostupnost počítačů v daném regionu - v tomto případě v Evropě. Tato nová továrna také pomůže zlepšit dostupnost, a tím i zlepšit konkurenceschopnost Lenova v Evropě," řekl o nové továrně Gerry Smith, viceprezident sekce zásobování Lenova.

Nová továrna by se měla naplno rozjet ve třetím čtvrtletí příštího roku a vyrobit dva miliony počítačů ročně, které budou určeny nejen pro evropské trhy, ale i trhy africké a na Středním východě. Bude se rozkládat na ploše více než 30 čtverečních kilometrů a mít víc než 1 000 zaměstnanců. Továrna včetně infrastruktury a daní přijde Lenovo na 20 milionů dolarů.

- - Tomáš Šulc