Hlavní navigace

LG a Samsung se domluvily na spolupráci

8. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Je to skoro k neuvěření, ale dva odvěcí rivalové ve výrobě televizních a monitorových LCD panelů se dohodli na spolupráci.

Oba světoví giganti sice pocházejí z Jižní Koree, nicméně jinak patří mezi silné konkurenty. Zatímco LG sází hlavně na IPS LCD panely (v různých variacích), ať již jde o počítačové monitory, televize či displeje určené k veřejným prezentacím, Samsung má naopak vlastní technologii PVA (opět existuje řada verzí).

Konkurenční tlak výrobců z Japonska, Tchaj-wanu a nově také z kontinentální Číny, hlavně v oblasti levnějších panelů, však působí těžkou těžkou hlavu oběma společnostem, a tak se podle informací serveru prad.de dohodly na vzájemné spolupráci.

Kdo by však čekal společné HDTV obrazovky, bude možná trochu zklamán. Samsung získá od LG 17“ LCD displeje, naopak LG bude od Samsungu odebírat 22“ panely. Firmy si již vyměnily prototypy panelů a nyní je testují.

V historii firem se však rozhodně nejedná o první vzájemnou kooperaci, již v květnu (máj) se oba výrobci dohodli na společném postupu při vývoji OLED obrazovek.