Hlavní navigace

Linky: Intel Core VPro zlepší kontrolu ukradených počítačů na dálku

9. 11. 2010

Sdílet

Jak často Windows vytváří body pro obnovení systému? Test Norton Internet Security 2011. Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

 

Nová generace procesorů Intel Core VPro přijde s vyšším zabezpečením. Nová platforma nabídne vylepšenou technologii Anti-Theft 3.0, která kombinuje hardwarové a softwarové prostředky k vzdálenému zablokování systému při odcizení. To má být možné nově u notebooků uskutečnit i přes 3G sítě a i v případě, že je tento počítač vypnutý. Dále lze na dálku zabránit bootování počítače při výměně hardwaru...

Computerworld.cz

 

Při nákupech na Internetu čeští uživatelé stále preferují dobírku, kartou jich platí jen asi 6 %. Alespoň to tvrdí průzkum GE Money Bank.

Computerworld.cz

 

Podle IDC se stále více prodávají hardwarová bezpečnostní zařízení (appliance). Prodeje by mohly ještě posílit v důsledku dalšího rozšiřování homeworkingu. V Evropě má v této oblasti největší tržní podíl Cisco.

Computerworld.cz

 

Začíná seriál Jak na obnovení systému ve Windows. Jak často Windows vytváří body pro obnovení systému?

PCWorld

 

Antivir pro MacOS nabízí i Sophos. Na rozdíl od většiny konkurence pro tuto platformu je zdarma.

PCWorld

 

81 % respondentů průzkumu Juniper Networks uvedlo, že se přes své smart phony nebo tablety připojují k sítím svých zaměstnanců bez jejich vědomí nebo povolení.

PCWorld

 

Recenzi byl podroben Norton Internet Security 2011. Vyšel z testu velmi dobře, mj. kvůli schopnosti kontrolovat odkazy na Facebooku či chránit proti falešným antivirům (scareware).

PCWorld

 

CS24

File and Folder Locker je jedním z freewarových programů pro zamykání souborů a složek.

PCWorld