Hlavní navigace

Loewe Individual – vyšperkované domácí AV systémy

1. 6. 2010

Sdílet

Německá společnost Loewe, jež se už téměř 90 let zabývá vývojem televizorů a zvukových systémů, aktuálně rozšiřuje nabídku o několik novinek. Jedná se především o LCD televi...

Německá společnost Loewe, jež se už téměř 90 let zabývá vývojem televizorů a zvukových systémů, aktuálně rozšiřuje nabídku o několik novinek. Jedná se především o LCD televizory s LED podsvícením o úhlopříčkách 40\\\" a 46\\\", zvuková řešení Sound Projector a Stand Speaker SL a televizní skříňové stolky. Všechna jmenovaná zařízení patří do řady Individual, jež se vyznačuje perfektním designem a flexibilitou při instalaci v konkrétních prostorách. Modely se postupně dostávají do prodeje i na našem trhu, a tak jsme připravili stručný průřez nabídkou této značky.

LCD LED televizor Individual Compose

Nové 40\\\" a 46\\\" modely jsou určeny všem, kdo žádají designérsky propracované a současně vysoce kvalitní zařízení. LED podsvícení zajišťuje lepší barevnou reprodukci a kontrastní poměr, současně je také zvýšena energetická účinnost. 400Hz zpracování obrazu s inteligentním podsvícením pak přispívá ke zvýšené ostrosti pohybujících se objektů.
Televizory jsou vybaveny síťovou kartou umožňující přístup k webovým službám. Díky funkci Loewe MediaNet můžete sledovat online streamovaná videa nebo poslouchat internetová rádia. MediaHome se stará o přehrávání multimédií přes USB z přenosných paměťových zařízení nebo z vaší domácí sítě. MediaUpdate sleduje nové dostupné funkce a možnost okamžitého softwarového updatu. Samozřejmostí je integrovaný příjem HDTV a digitální tunery s podporou DVB-T, DVB-C a dokonce i satelitního DVB-S. Výrobce neopomenul ani možnost nahrávání a vybavil televizory 250GB harddisky.
Čím ovšem televizory zaujmou hned na první pohled, to je jejich designové zpracování, jež má na svědomí stuttgartská firma Phoenix Design. Jednoduché, až minimalistické zpracování v kombinaci s využitím anodizovaného hliníku působí až dojmem chirurgické čistoty a přesnosti. Zákazníci mohou volit mezi černou, stříbrnou a vysoce lesklou bílou barvou.
Společnost Loewe se drží současného populárního trendu ekologického provozu – tvrdí přitom, že snížila spotřebu výrobního materiálu a implementovala několik funkcí, jež by měly přispět k energetickým úsporám. LED podsvícení údajně oproti předchozím modelům snižuje spotřebu energie až o 45 %, funkce OPC reguluje kontrast v závislosti na okolním světle a energetické výdaje redukuje rovněž úsporný mód eco-standard.
Zvažujete-li koupi televizoru, můžete si v nabídce společnosti Loewe vybrat z množství různých podlahových stojanů, řešení pro nástěnnou instalaci a televizních stolků, nabízejících rovněž možnost integrace audio komponent.

Zvukový systém Individual Sound

Nevšední zvukový zážitek, slibují zvukové systémy Individual Sound Projector a Individual Stand Speaker SL, mezi nimiž se můžete rozhodnout v závislosti na velikosti a rozvržení vašeho pokoje nebo prostě svých potřeb.
Individual Sound Projector v podstatě představuje jedinou komponentu sestávající ze 40 malých reproduktorů, jejichž směrovou orientaci je možné podle potřeby nastavit. Tato technologie využívá odraz zvuku o stěny místnosti, tudíž ačkoliv je celý systém umístěn na jedné konkrétní pozici, dokáže imitovat 5.1 či 7.1 prostorový zvuk. Sound Projector dokonce nabízí funkci generování prostorového 7.1 zvuku z obyčejného TV signálu.
Mezi dalšími zajímavými funkcemi bychom našli integrovaný FM tuner s RDS, automatickou hlasitost či 11 přednastavených zvukových režimů. Užitečné mohou být rovněž čtyři HDMI in porty a jeden HDMI výstup. Celý systém je navíc plně kompatibilní se všemi standardy digitálního zvuku, ať už se jedná o TV, DVD nebo jiný digitální zdroj.
Systém Individual Stand Speaker SL kromě zvukové kvality zaujme především mimořádně tenkou konstrukcí. Výrobní technologie zahrnuje využití papírově tenkých membrán, jež kmitají mezi dvěmi elektrodovými mřížkami a produkují precizní zvuk vysokých a středních frekvencí, hodící se pro přehrávání mluveného slova a hudby, s důrazem na vyšší kmitočty. Nechybí samozřejmě ale ani doplňkový subwoofer.

Televizní nábytek

Jednoduchý, leč vkusný design elektronických zařízení doplňuje řada skříňových stolků. Uživatelé mohou volit podle barevných provedení a rozměrů, ovšem všechny modely spojuje výsuvná konstrukce poskytující dostatek prostoru pro uskladnění videonosičů, subwooferu a přídavných periferií.
Pokud vás zaujal některý z produktů společnosti Loewe, můžete navštívit jednoho z osmi českých dealerů sídlících v Praze, Příbrami, Brně a Zlíně.
www.loewe.cz

Autor článku