Hlavní navigace

Logitech Comfort Wave – přelomový design klávesnice

Sdílet

Společnost Logitech představila přelomový design klávesnice, který významně posouvá vývoj známých rovných kláv...


Společnost Logitech představila přelomový design klávesnice, který významně posouvá vývoj známých rovných klávesnic, nenutí však lidi, aby se museli přeučovat psaní na klávesnici. Nové klávesnice Logitech Cordless Desktop Wave a Logitech Wave Keyboard se vyznačují inovativním designem ve tvaru vlny, označovaným jako „Logitech Comfort Wave Design“, jenž zvyšuje komfort pro uživatele počítačů Mac i PC.
V novém designu vývojáři Logitechu sloučili tři prvky: inovativní design roviny kláves prohnuté do vlny, rovnoměrné zakřivení ve tvaru písmene „U“ a polstrovanou tvarovanou opěrku zápěstí. Na rozdíl od ergonomických klávesnic mohou lidé začít používat klávesnice „Wave“ okamžitě – není zapotřebí žádná doba na přeučování. Design ve tvaru vlny vede ruce ve správném směru a prsty ukládá jakoby do kolébky, díky čemuž vytváří při psaní přirozeně pohodlný pocit.
„Lidé si hodnotu pohodlí stále více uvědomují a vyžadují v každodenním životě komfort. Nové produkty společnosti Logitech tak nabízejí řešení v pravý čas,“ řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu klávesnic a sad společnosti Logitech. „Podle studie Harvardské univerzity provedené pro Logitech napíše průměrný člověk každý rok přes 2 milióny úhozů neboli znaků. To představuje 200 hodin psaní. Design ve tvaru vlny zvaný Logitech Wave Comfort Design lidi jistě potěší, neboť nabízí dokonalou rovnováhu mezi pohodlím a použitelností.“

Vlna: přirozené uložení prstů lidské ruky

Prsty mají různou délku – například ukazováčky jsou delší než malíčky. Nejdůležitější prvek nového designu Comfort Wave – průběžná linie ve tvaru vlny – tento základní princip tvaru lidské ruky respektuje a nabízí tvar, jenž odpovídá přirozeným rozdílům v délce prstů. Tlačítka klávesnice „Wave“ jsou nejvyšší u kláves A a Enter, které obvykle obsluhují malíčky. Jak postupujeme směrem ke středu k ukazováčkům, výška kláves se snižuje a nejnižší je u tlačítek D a K, na která patří delší prostředníčky. Výška kláves se opět začíná zvyšovat, aby odpovídala délce ukazováčků na písmenech G a H. Maximální rozdíl výšky mezi vyvýšenými a sníženými klávesami činí 4?mm. Protože ruce a prsty mohou být položeny v přirozenější poloze a klávesy jsou blíže konečkům prstů, pomáhá vlnový tvar klávesnice „Wave“ eliminovat podivné pozice zápěstí a předloktí, čímž zvyšuje komfort a zlepšuje produktivitu.

Průběžné zakřivení: poskytuje známou orientaci v rozložení kláves

Na průběžné křivce ve tvaru písmene „U“ – na rozdíl od jiných zakřivených klávesnic – jsou rovnoměrně rozloženy klávesy stejné velikosti, takže lidé mohou pohodlně psát v důvěrně známém prostoru. Jemné zakřivení 5 stupňů umožňuje, aby se lidská ruka otevřela a zaujala přirozenou polohu místo toho, aby nutila zápěstí k vybočení.
A protože mají všechny klávesy stejnou velikost a jsou od sebe stejně vzdálené, je doba zvykání na nový tvar klávesnice minimální – lidé mohou začít klávesnici používat okamžitě. Mezerník, nejčastěji používaná klávesa, má rovněž tvar vlny i zakřivení a díky jeho větším rozměrům se s ním pracuje snadněji.

Polstrovaná tvarovaná opěrka zápěstí: pro pohodlné položení rukou

Polstrovaná a tvarovaná opěrka zápěstí přebírá vlnové prohnutí roviny kláves a má jemná vybrání, jež pomohou ruce pohodlně umístit na klávesnici ve správné poloze. Díky vypodložení z měkkého polstrování opěrka nabízí pohodlné místo, kde si ruce mohou mezi psaním odpočinout.

Praktické „horké“ klávesy

Aby používání klávesnic s designem Comfort Wave bylo ještě pohodlnější, jsou k dispozici velké praktické „horké“ klávesy, které jsou snadno vidět a lze na ně jednoduše dosáhnout. Na počítače Mac i PC je možné nainstalovat software společnosti Logitech, jenž umožňuje těmto klávesám přiřadit otevírání určitých složek, webových stránek nebo spouštění aplikací, například fotogalerií a hudebních přehrávačů. Pro uživatele Windows Vista aktivují klávesové zkratky funkce jako Flip 3D nebo boční lištu Windows a různé doplňky (gadgets). Společnost Logitech vyvinula nové doplňky pro Windows Vista: indikátor stavu kláves Caps Lock (zámku velkých písmen), Num Lock (zámku numerické klávesnice) a Scroll Lock (zámku posuvu), indikátor rychlosti psaní, čítač chyb, který sleduje, kolikrát uživatel stiskne klávesu Backspace. Pro uživatele počítačů Mac je horká klávesa Media Center ve výchozím nastavení přiřazena aplikaci Front Row.

Sada klávesnice ve tvaru vlny a myši Logitech Cordless Desktop Wave

Sada Logitech Cordless Desktop Wave je kombinace bezdrátové klávesnice s designem Comfort Wave a bezdrátové laserové myši. Laserová myš je vhodná pro praváky i leváky a její design dokonale doplňuje zakřivený styl a komfort klávesnice „Wave“. Myš se navíc vyznačuje laserovým sledováním pohybu s přesností na jediný pixel a pohodlnými úchopy z měkké gumy. Myš i klávesnice jsou vybaveny indikátorem stavu nabití baterie, který uživatele upozorní, když kapacita baterie začne docházet, a eliminuje tak nepříjemnosti s výměnou náhle vybitých baterií.


Cena a dostupnost

Souprava klávesnice a myši Logitech Cordless Desktop Wave bude na celém světě k dispozici od konce srpna a v Evropě se bude se prodávat za doporučenou maloobchodní cenu 2 690?Kč a 3 190?Sk s DPH. Klávesnice připojovaná kabelem Logitech Wave Keyboard má pro Evropu doporučenou maloobchodní cenu 1 490 Kč a 1 790 Sk s DPH.
www.logitech.cz