Hlavní navigace

Mainframe pro středně velké firmy představila IBM

27. 10. 2008

Sdílet

Nový mainframe, který podle výrobce pomůže středně velkým organizacím snížit výdaje za energii, zkonsolidovat hardware a zjednodušit požadavky na provoz datových center, představila společnost IBM.

Nový mainframe, který podle výrobce pomůže středně velkým organizacím snížit výdaje za energii, zkonsolidovat hardware a zjednodušit požadavky na provoz datových center, představila společnost IBM. Organizacím tímto poskytuje platformu pro budování nového podnikového datacentra založenou na systému plateb podle růstu společnosti. IBM z10 Business Class (z10 BC) vychází ze základní verze mainframu IBM System z10 Enterprise Class (z10 EC), který byl představen na jaře tohoto roku.
Parametry nového mainmframu střední třídy IBM z10 Business Class (dle údajů IBM):
· disponuje kapacitou srovnatelnou až s 232 servery x86 při rozměrech menších o 83 % a až o 93 % nižších nákladech na energii,
· Až o 50 procent vyšší výkon za polovinu ceny při přidávání linuxových pracovních úloh(2) než jeho předchůdce
· Špičkové funkce mainframu IBM System z10 jsou nyní k dispozici středně velkým společnostem
Z pohledu výkonnosti je IBM z10 BC téměř o 40 % rychlejší, má o více než 50 % větší celkovou kapacitu a téměř čtyřnásobnou maximální paměť než jeho předchůdce, IBM z9 BC. Nový IBM z10 BC využívá architekturu modelu IBM System z10 EC, takže obsahuje většinu stejných technologických inovací jako procesor Enterprise Quad Core z10 s hardwarovými akcelerátory a kryptografickými funkcemi, které jsou velice užitečné v obchodních a finančních aplikacích.
IBM dále představila novou generaci řešení informační infrastruktury, diskový úložný systém DS8000 a páskový úložný systém TS7700, které mají fungovat v kombinaci s novým mainframem IBM System z10 Business Class. Pomohou zákazníkům zjednodušit jejich úložné infrastruktury, zajistit kontinuitu provozu, zabezpečit informace a tak získat větší hodnotu z prostředí System z.