Hlavní navigace

Mars – nové akční RPG

8. 3. 2009

Sdílet

Pořádné akční RPG už jsme tady opravdu hodně dlouho neměli. Stane se jím Mars, nebo bude lepší krátit si chvíle čekání na Diablo 3 něčím jiným?


Mars je akční RPG, jehož tvůrci chtějí vybočovat z řady. Z části toho chtějí dosáhnout netradičním zasazením na rudou planetu, ale hlavně jim jde o to, aby hra nebyla pouze o řezničení nepřátel. Tvrdí proto, že do hry zakomponují vedle nezbytné akční složky také velmi silný příběh, mohutný rozvoj postav a spousty pořádných úkolů.


Ovšem už v této snaze odlišit se, nalézáme jisté vady na kráse. Například herní postavy budou pouze dvě. Válečník Seth, který bude schopen učit se nové útoky a „kouzelnice" Pandora, v jejímž vlastnictví se nacházejí speciální rukavice, jenž jí propůjčují nejrůznější schopnosti. No řekněte, není to na RPG trochu málo?


Příběh se bude zaobírat dvěma znesvářenými lidskými stranami, jejichž boje mezi sebou zjizvily povrch Marsu, a které mají své kořeny v konspiracích a neshodách v náboženství. Také nic moc extra, ale pokud se to povede pořádně podat...


Asi nejzajímavější herní vychytávkou je fakt, že na povrchu rudé planety je styk se světlem smrtelnou záležitostí a jako hráči toho budete moct využívat. Okolí totiž půjde přetvářet tak, abyste mohli svým nepřátelům posvítit do očí a často se setkáte se situacemi, které budete muset řešit tak, aby sluníčko neposvítilo do očí vám.


Mars se nám tak prozatím zdá zajímavý pouze svým zasazením na stejnojmenné planetě, ale třeba se z ní nakonec vyklube nečekaně příjemné překvapení. Vyjít má pro PC, PS3 a X360.


CS24

Zdroj: Worthplaying.com