Hlavní navigace

McAfee kupuje Reconnex a nabídne samoučící se technologii

4. 8. 2008

Sdílet

Řešení společnosti Reconnex umožňují „dolování znalostí“ (knowledge mining). Podniky nyní nepotřebují vědět, co je třeba především chránit, protože technologie jim umožní data vyhledat, analyzovat a klasifikovat.

Společnost McAfee oznámila uzavření finální dohody o akvizici soukromě vlastněné firmy Reconnex. Transakce bude mít hodnotu 46 milionů dolarů vyplacených v hotovosti. Reconnex nabízí technologii, která je schopna učení a adaptace, což umožňuje automatizovat trvalou ochranu dat.

Produkty společnosti Reconnex jsou odpovědí na rostoucí požadavky na adaptivní ochranu dat. S více než 60 miliony uzlů spravovaných pomocí platformy McAfee ePolicy Orchestrator bude McAfee moci nyní poskytnout svým zákazníkům automatizovanou centrálně řízenou a adaptivní ochranu.

Společnost Reconnex vyřešila současné problémy s řešeními DLP (data loss prevention, prevence ztráty dat) pomocí inovativní „samoučcí“ se technologie, která indexuje, klasifikuje a posuzuje kontext veškerého obsahu, ať už jde o data uvnitř organizace nebo data přenášená ven. Řešení společnosti Reconnex umožňují „dolování znalostí“ (knowledge mining). Podniky nyní nepotřebují vědět, co je třeba především chránit, protože technologie jim umožní data vyhledat, analyzovat a klasifikovat.

„Ochrana dat je pro ředitele zabezpečení IT nejdůležitějším předmětem jejich zájmu, ale stávající řešení DLP se nasazují příliš dlouho a dlouho také trvá, než začnou přinášet výsledky,“ uvedl Dave DeWalt, výkonný ředitel a prezident společnosti McAfee. „Předpokládáme, že díky akvizici společnosti Reconnex změníme celý trh s řešeními pro ochranu dat.

Předpokládá se, že transakce bude dokončena ve třetím čtvrtletí roku 2008. Společnost McAfee počítá s tím, že po dokončení akvizice budou technologie společnosti Reconnex začleněny do obchodní jednotky produktů pro ochranu dat. Ředitelem této skupiny je Gerhard Watzinger.

Viz také
Bezpečnostní trh meziročně vzrostl o 20 procent a překonal 10 miliard dolarů
Phion kupuje Visonys, dodavetele firewallu webových aplikací