Hlavní navigace

Microsoft Office Live Workspace umí už i česky

13. 11. 2008

Sdílet

Dostupnost testovací verze webové služby Office Live Workspace v českém jazyce oznámila firma Microsoft. Webová služba Office Live Workspace je tak nabízena v již dvaceti jazykových variantách.

Dostupnost testovací verze webové služby Office Live Workspace v českém jazyce oznámila firma Microsoft. Webová služba Office Live Workspace je tak nabízena v již dvaceti jazykových variantách.
Testovací verze Office Live Workspace nabízí uživatelům systému Microsoft Office možnost ukládat svá data na webu a následně s nimi pracovat z jakéhokoliv počítače s přístupem k internetu. Vybrané soubory mohou uživatelé služby také snadno sdílet se svými přáteli, kolegy nebo obchodními partnery a společně je upravovat.
Office Live Workspace patří do první vlny on-line služeb, kterou Microsoft představil loni na podzim. Od prvotního zpřístupnění v březnu tohoto roku se k používání služby zaregistrovalo již více než milion zájemců.
Uživatelé, kteří v současnosti pracují se službou Office Live Workspace v anglickém jazyce a mají zájem o jinou jazykovou variantu, mohou snadno přepnout jazyk aplikace bez nutnosti přenést již uložený obsah do nového pracovního prostoru. Uživatelé přitom mohou pro přístup k řešení použít jak webový prohlížeč Internet Explorer, tak i Firefox.
Zaměstnanci, manažeři i podnikatelé mají možnost použít Office Live Workspace pro usnadnění své práce, sdílení dokumentů s kolegy či obchodními partnery. V přehledném webovém prostředí, které připomíná aplikace Microsoft Office, mohou se svými dokumenty a informacemi pracovat v podstatě z jakéhokoliv počítače připojeného k internetu.
Do jediného online prostoru přitom uživatelé mohou uložit i více než tisíc dokumentů Microsoft Office a umožnit k nim přístup vybraným kontaktům prostřednictvím internetu. Ve webovém prohlížeči poté mohou prohlížet a přidávat poznámky k dokumentům Microsoft Office nebo vytvářet webové seznamy a webové poznámky. Po instalaci rozšíření Microsoft Office Live pro Microsoft PowerPoint, Excel a Word mohou uživatelé snadno otevírat dokumenty uložené na webu přímo z aplikací Microsoft Office a úpravy opět ukládat na web stiskem jediného tlačítka.
Více informací o službě Microsoft Office Live Workspace získáte na stránkách workspace.officelive.com.