Hlavní navigace

Microsoft představil myši a klávesnice určené pro Windows 8

30. 7. 2012

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft představil několik klávesnic a myší, které byly speciálně vyvinuty tak, aby co nejlépe fungovaly s operačním systémem Windows 8.

Většina nových zařízení podporuje Bluetooth a jsou natolik kompaktní, že se vejdou do kapsy - jsou tedy vhodným řešením pro použití u tabletů. Prvním zařízením je Microsoft Wedge Mobile Keyboard, což je plnohodnotná ultra tenká klávesnice s minimalistickým designem, která se bude prodávat za 79,95 dolarů. Na klávesnici jsou "hot keys" pro Windows 8, které usnadňují třeba přístup k nastavení nebo vyhledávání. Klávesnice se páruje pomocí Bluetooth a je k ní přibalena ochranná fólie "smart cover", která nejenže zařízení chrání, ale také jej vypíná, aby se šetřila energie.

Dalším novým produktem je Sculpt Mobile Keyboard, která má ergonomický tvar. Klávesnice je také osazena "hot keys", podporuje Bluetooth a baterie v ní vydrží dle společnosti až 10 měsíců, což lze kontrolovat pomocí dvoubarevného indikátoru. Sculpt se bude prodávat za 49,95 dolarů.

Posledním zařízením je Wedge Touch Mouse, malá myš, která se bez problémů vejde do kapsy. Myš má čtyřsměrnou dotykovou plochu, jež usnadňuje rolování. Díky technologii BlueTrack pak funguje téměř na jakémkoli povrchu. Wedge Touch Mouse se bude prodávat za 69,95 dolarů. Posledním zařízením je Sculpt Touch Mouse, která nabídne to samé, co Wedge Touch Mouse, je však větší a stát bude 49,95 dolarů. Všechna zmíněná zařízení se začnou prodávat po vydání Windows 8 na konci října.

CS24

 

Zdroj. Techspot