Hlavní navigace

Microsoft rozšiřuje řadu Forefront o ochranu klientských stanic

14. 2. 2007

Sdílet

Microsoft dnes uvedl na trh další část z řady bezpečnostních produktů sdružených v rámci Forefront Security.

Microsoft dnes uvedl na trh další část z řady bezpečnostních produktů sdružených v rámci Forefront Security.

Forefront Client je určen pro ochranu koncových stanic a serverového operačního systému před škodlivým kódem. Portfolio značky Forefront tak nyní, po několikaměsíčním vývoji konečně představuje sadu zabezpečovacích produktů nabízejících ochranu jak na straně klienta a serveru, tak i u hraniční sítě.

Víceúrovňová integrace zajišťuje provázanost a spolupráci jednotlivých produktů jak vzájemně mezi sebou, tak s již existující IT infrastrukturou a aplikacemi. Bezpečnost celého systému je dále zvýšena začleněním a vzájemnou integrací devíti různých antivirových "enginů" (motorů) v rámci jednoho řešení. Řada Forefront Security zároveň v rámci nasazení, konfigurace i správy využívá známá rozhraní Microsoftu, takže u uživatelů obeznámenými s jejich produkty není třeba výrazného přeškolování

Microsoft Forefront v současnosti zahrnuje tyto produkty:

Forefront Client Security – pomáhá chránit klientské a serverové operační systémy společnosti Microsoft. Zajišťuje tak detekci a odsranění virů, špionážního softwaru a dalších nově vznikajících hrozeb.
Forefront Security for Exchange Server – slouží ke komplexní ochraně prostředí Exchange Serveru proti virům, červům, nevyžádané poště a dalšímu škodlivému kódu a obsahu.
Forefront Security for SharePoint – je určen pro ochranu obsahu portálů a úložišť dokumentů postavených na Microsoft SharePoint Server proti virům, červům a dalšímu škodlivému kódu a obsahu.
ISA Server 2006 – aplikační a proxy firewall sloužící k ochraně vnitřní sítě a připojení k internetu. Díky aplikačním filtrům je však také určený pro vzdálený přístup k vybraným vnitřním službám. Vhodný je i pro pobočkové řešení.
Intelligent Application Gateway 2007 – řešení pro vzdálené připojení uživatelů do vnitřní sítě prostřednictvím webového SSL zabezpečeného přístupu s možností detailního řízení přístupových práv na úrovni uživatelů, aplikací, lokalit a zařízení, ze kterých se uživatel připojuje.

Více informací o produktech řady Forefront Security najdete na stránce microsoftu zde.

Autor článku