Hlavní navigace

Microsoft se snaží napravit chybnou aktualizaci Windows Phone 7

4. 3. 2011

Sdílet

Společnost Microsoft opět aktualizuje mobilní telefony Samsung založené na operačním systému Windows Phone 7 poté, co se při minulém pokusu o aktualizace některé telefony staly kompletně nefunkční, vyplývá to z blogové zprávy.

Update byl původně oznámen na 21. února a neposkytuje žádné nové funkce, naopak vylepšuje a opravuje proces samotné aktualizace, prozrazuje firma Microsoft.

Poté co někteří uživatelé telefonů značky Samsung začali mít problémy, společnost Microsoft se rozhodla dočasně zastavit proces aktualizací.

Potíže byly nalezeny a opraveny, píše se na blogu, nicméně už není vysvětleno, o jaké problémy konkrétně šlo. Současně Microsoft dále pokračoval v aktualizování smartphonů od jiných výrobců založených na operačním systému Windows Phone 7.

Společnost Microsoft se omluvila za zpoždění a řekla, že bude nadále hledat způsoby, jak zlepšit proces aktualizace.

Další velký test přijde brzo. V březnu by se měla objevit první velká aktualizace od doby, kdy byl operační systém Windows Phone 7 v říjnu minulého roku vydán. To přidá do tohoto softwaru další funkce, například kopírování a vkládání a zlepší výkon aplikací.

Je důležité, aby tento upgrade fungoval bezproblémově a nezpůsobil uživatelům žádné potíže a nesnáze, tvrdí Pete Cunningham, hlavní analytik u firmy Canalys. V opačném případě by problémy mohly způsobit nepříjemnosti jak společnosti Microsoft, tak Samsungu, dodává nakonec.