Hlavní navigace

Microsoft ukončí podporu některých starších verzí Windows

24. 2. 2010

Sdílet

Microsoft ukončí podporu některých starších verzí klientského OS Windows, které nemají nainstalovanou nejnovější aktualizaci Service Pack. Zároveň skončí podpora serverového OS Windows Server 2000. Uživatelé, kteří i nadále budou používat nepodporované verze těchto produktů, nebudou mít od této doby přístup k bezpečnostním a dalším aktualizacím.

Microsoft doporučuje všem firmám i uživatelům, aby v rámci zajištění co nejdelší podpory a bezpečnosti svých operačních systémů přešli na nejnovější verze systémů Windows 7 a Windows Server 2008 R2, případně si naisntalovali nejnovější aktualizaci Service Pack (SP) pro systémy Windows XP (aktuálně SP3) a Windows Vista (aktuálně SP2). Pouze pro tyto podporované verze produktů a servisních balíčků budou pravidelně dodávány aktualizace, včetně všech bezpečnostních oprav. Při přechodu na nejnovější verze operačních systémů a aktualizací doporučuje Microsoft uživatelům rovněž přejít na Internet Explorer 8.

Microsoft obecně doporučuje přechod na novější operační systémy především z bezpečnostních důvodů. 

 

K ukončení podpory jednotlivých verzí produktů dojde v následujících termínech:

Podpora systému Windows Vista RTM bez aktualizace Service Pack 1 nebo Service Pack 2 bude ukončena k datu 13. dubna 2010.

Podpora systému Windows XP s aktualizací Service Pack 2 skončí 13. července 2010.

Podpora systému Windows 2000 bude ukončena dne 13. července 2010.

Podpora serverového operačního systému Windows Server 2000 skončí 13. července 2010.

CS24