Hlavní navigace

Microsoft Windows 7 – kterou verzi si koupit a za kolik?

23. 10. 2009

Sdílet

Včera byl oficiálně uveden na trh nový operační systém Microsoft Windows 7. O tomto systému jsme si již napsali mnohé, dnes však přinášíme přehled verzí s lokálními cenami a dostupností.

Pokud máte zájem o nový operační systém, můžete si vybrat ze čtyř verzí - Starter, Home Premium, Professional a Ultimate. S první z nich – Microsoft Windows 7 Starter Edition - se setkáte pouze u počítačových sestav nebo přenosných počítačů, jak již sám název napovídá, jedná se pouze o startovací edici bez většiny vylepšení a důležitých funkcí plnohodnotných Windows 7.

Windows 7

Druhá edice - Microsoft Windows 7 Home Premium – je produkt mířící do domácností uživatelů. K dispozici jsou veškeré multimediální funkce, tato edice se hodí i pro hraní počítačových her nebo nenáročné zpracování multimediálního obsahu. K dispozici je jak v 32, tak i 64bitové verzi, záleží pak na konkrétním uživateli, zda si zvolí (s předchozími aplikacemi kompatibilní) 32bitovou edici, nebo využije výkon svého počítače naplno s 64bitovou verzí. U této edice je potřeba si dopředu zvolit jazykovou mutaci software, nelze totiž měnit jazyk tak, jako to umějí vyšší verze tohoto OS. K dispozici jsou verze OEM, Upgrade a plné, krabicové licence. Celý článek naleznete na webu PC Worldu.