Hlavní navigace

Mobilní BI? Jak je libo, není problém...

26. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © Sergey Nivens - Fotolia.com
Manažeři a business uživatelé vyžadují odpovědi na svoje otázky nejlépe ihned. A většinou nemohou nebo nechtějí čekat, až se vrátí zpět do kanceláře, aby spustili svůj oblíbený dashboard nebo zadali požadavek na vytvoření nového reportu.

Okamžité reakce na aktuální situaci ve firmě jsou klíčová pro včasná a správná rozhodnutí a s „tradičním“ reportingem si v tomto ohledu většinou nevystačí.

Ve světě dnešních technologií lze mít přístup k požadovaným informacím přes mobilní telefony nebo tablety, apod. Mluvíme tak o mobilním BI nebo spíše o jeho evolučně vyšším stupni Bussiness Discovery, BI bez limitů. Tradiční reportingové nástroje vyžadují novou mobilní vrstvu nad existující architekturou, což ale s sebou nese technická i nákladová úskalí. Platforma QlikView disponuje unifikovanou architekturou pro zavedení Business Discovery také na mobilní zařízení. “Objevování“ v datech (tedy hledání odpovědí na otázky), tak QlikView zajišťuje přes webový prohlížeč pomocí QlikView Serveru, který rozpozná mobilní prohlížeč a zobrazí automaticky potřebné aplikace pro dotykové ovládání a daný webový prohlížeč. Využívá výhod technologie HTML5 pro momentum-based scrolling, výběry v grafech i vícenásobné výběry. QlikView dále podporuje zoomování pinch to zoom, adaptaci orientace displeje, záložky pro full-screen zobrazení z domovské stránky, stejně jako v běžných aplikacích. A to bez dodatečných vrstev, datových přenosů, úprav reportů nebo jakýchkoliv duplikací bezpečnostních modelů.

QlikView
Pro zabezpečení přístupů se využívají stejná oprávnění jako pro QlikView Server, data jsou držena za firewallem jako nezávislá na aplikacích třetích stran.

bitcoin_skoleni


Uživatelé mohou jednoduše přistoupit ke svým reportům a datům bez omezení. Funkcionalita mobilního přístupu je k dispozici nativně, jako vlastnost řešení QlikView bez dodatečných nákladů. Je to zajímavá možnost, která by před manažery a business uživateli rozhodně neměla zůstat utajena.


Chcete se dozvědět více o řešení QlikView? Jak například snadno zefektivnit prodej a zvýšit profitabilitu? Zúčastněte se bezplatného webináře, pořádaného společností Ness Technologies, globálním poskytovatelem komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií. Registrujte se na Ness Up Webinars!

Petr Beneš, QlikView Development Manager