Hlavní navigace

Možnosti pro správu e-mailů a kontrolu spamu v Outlooku - 2.díl

30. 12. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Odfiltrujte spam pomocí funkcí integrovaných v programu MS Outlook.

Předcházející díl

 

Spam je takřka všudypřítomný, a to i přes veškerou naši snahu se mu co možná nejvíce vyhnout. V boji proti spamu se hodí i některé funkce, které jsou integrovány v Outlooku. Pojďme se podívat na to, co může proti spamu učinit prakticky každý z nás a aby toho nebylo málo, ještě přidáme několik tipů pro práci s Outlookem ve firemním prostředí.

 

2. Konfigurace seznamu blokovaných odesílatelů

Pokud dostáváte spoustu spamu od jednoho konkrétního poskytovatele připojení k Internetu (ISP) nebo z jedné konkrétní země či phishingové skupiny, která se pokouší vydávat za skutečnou firmu či organizaci (příklady takových skupin jsou například Yahoo6.com, epaypal.com nebo e-mailové zprávy od Wellsfargo s adresou EarthLinku (například hbird80@earthlink.net)), zkuste použít seznam blokovaných odesílatelů. Jde o to, že tyto podezřelé firmy a domény přidáte do svého seznamu blokovaných odesílatelů na základě firmy, skupiny, země, poskytovatele ISP a dalších kritérií. Jednoduše vyberte nabídku Domů> Nevyžádaná pošta> Možnosti nevyžádané pošty a v dialogovém okně, které se následně otevře, se přesuňte na záložku Blokovaní odesílatelé. Zde pak stiskněte tlačítko Přidat a zadejte kód země, název domény, popřípadě onu podezřelou firmu (např. epaypal.com).

Jak dokládají příklady použití uvedené v tomto dialogovém okně, není třeba používat pro blokování vše e-mailů od dané skupiny či firmy žádné zástupné znaky. Stačí jednoduše zadat název skupiny, přičemž na prvním místě bude znak zavináče (@), popřípadě samotný název. Následně vše potvrďte stiskem OK>Použít>OK. A tím je hotovo.

Pro blokování skupin, zemí a podvodných společností použijte seznam blokovaných odesílatelů.

Pokud při vyzkoušení námi uvedených tipů budete od firem či jednotlivců, které jste již zablokovali, stále dostávat spam, pak řešením může být použití zástupných znaků (wildcards). Toto řešení reaguje na snahy hackerů, kteří se neustále snaží nacházet nové e-mailové adresy, kterými by vás spamovali. Namísto zadávání jednotlivých e-mailových adres do seznamu blokovaných odesílatelů postačí, když do seznamu blokovaných odesílatelů zadáte jednu „univerzální“ e-mailovou adresu: *@*.com. Řiďte se pokyny uvedenými v prvních třech odstavcích tohoto tipu číslo 2 a problém se spamem by měl být vyřešen – nebo lépe řečeno bude vyřešen do okamžiku, dokud hackeři nenapíšou nějaký další program, kterým námi navržené řešení obejdou.

ICTS24

 

Pokračování