Hlavní navigace

MWC 2009: Nokia N86 8MP s displejem z organických krystalů

17. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Nokia oficiálně uvedla svůj první telefon s fotoaparátem s rozlišením 8 Mpix. Novinka má však také zajímavost v podobě OLED displeje.

I finská Nokia se pustila do „závodů v megapixelovém zbrojení“, jinak řečeno v tom, kdo nacpe do mobilního telefonu fotografický senzor s co největším rozlišením. Co na tom, že při fyzické velikosti senzorů v mobilech končí použitelné rozlišení na třech megapixelech, protože dále už mají fotografie velké množství šumu? Hlavní je, že se to v marketingových materiálech dobře vyjímá.

Přitom Nokia N86 (též označovaná jako "N86 8MP") nabízí i řadu užitečnějších vymožeností, zejména 2,6“ displej z organických krystalů (OLED), který nabízí proti tradičnímu LCD lepší kontrast, barvy, odezvu i pozorovací úhly. To při vyšší ceně, nicméně kdo by šetřil na telefonu jako je N86?

Samotné provedené také stojí za pozornost, jde totiž o dvojitý slider. Kromě numerické klávesnice je možné po straně vysunout malou část telefonu s multimediálními ovládacími tlačítky využitelnými i pro hraní her. Pro pohodlné sledování fotografií či videa můžete N86 opřít o výklopnou nožičku.

Nokia N86

Naštěstí pro fotografování je N86 vybavena i praktickými věcmi jako dvojité LED přisvětlení, mechanickou závěrkou a automatickým zaostřováním.

Vnitřní kapacita je 8 GB a lze ji rozšířit microSD kartou. Zajímavý je TV-out výstup pro připojení televize. Telefon bude dodáván s předinstalovaným navigačním softwarem Nokia Maps, samozřejmý je snadný přístup k mailům a další komunikační vymoženosti.

K zákazníkům se N86 dostane ve druhém čtvrtletí za cenu kolem 375 euro bez daně (10900 korun, respektive bezmála 13000 s daní).

 Nokia N86

Nokia N86

CS24

Nokia N86

 Nokia N86