Hlavní navigace

MWC 2009: Samsung Omnia HD pro video ve vysokém rozlišení

17. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Samsung sice na MWC představil řadu produktů, největší pozornosti se však bezesporu dostalo telefonu Omnia HD, který umí nahrávat až v rozlišení 720p.

Jihokorejský Samsung pokořil další hranici schopností mobilních telefonů, když na Mobile World Congress v Barceloně uvedl nový smartphone Samsung Omnia HD, který umí nahrávat video až v HD rozlišení 720p (1280x720 bodů).

To umí přehrávat na připojené HD kompatibilní televizi a samozřejmě také zobrazit na integrovaném 3,7“ displeji s rozlišením 640x360 bodů, což je sice méně, než HD 720p, přesto je to velmi slušné, navíc Omnia HD podává dobrý výkon při převzorkování HD videa na rozlišení obrazovky.

Pro pořizování záznamů má novinka výkonnou kameru s 8megapixelovým senzorem a Omnia HD je také první dotykový telefon s operačním systémem Symbian S60 verze 5.0.



Telefon se dále chlubí GPS navigací, Wi-Fi, HSPA (High-Speed Packet Access), 16 GB vnitřní paměti, kterou lze microSDHC kartou rozšířit až o dalších 32 GB.

Omnia HD se na trh dostane ve druhém čtvrtletí za zatím neupřesněnou cenu. Více se ale, že bude určitě vyšší než ceny současné Omnie.

Mezi dalšími ohlášenými telefony je například i Samsung Blue Earth se solárním dobíjením, o kterém píšeme zde, a Ultra Touch – zde.

Samsung Omnia HD

Samsung Omnia HD

CS24

Samsung Omnia HD

 Samsung Omnia HD