Hlavní navigace

Navigace TomTo Start 20 a 25 pro začínající

16. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Nová řada navigací TomTom Start 20 je řešením pro uživatele, kteří s GPS automobilovou navigací začínají, respektive nemají zatím jasně specifikované nároky.

TomTom představil Start 20, novou řadu navigací pro začátečníky, která údajně přináší více komfortu a „stylu“ než předchozí modely. To znamená přepracovaný design, větší obrazovka a nový operační systém.

Řada TomTom Start 20 poskytuje řidičům přehled o své trase prostřednictvím větší obrazovky – lze volit mezi 4,3“ a 5“ modely (10,9 a 12,7 cm). Integrovaný otočný držák umožňuje připevnění zařízení i na palubní desku, přičemž zobrazení na displeji se díky orientačnímu čidlu automaticky otočí o 180 stupňů. K připevnění na palubní desku stačí použít montážní disk od firmy TomTom.

V předinstalovaných mapách nové řady Start 20 je o dva miliony kilometrů silnic více včetně venkovských cest, vylepšena byla i grafika pro zastavěné plochy, vodní toky a nádrže či lesy. Zároveň se zdvojnásobil počet bodů zájmu (POI) a tyto body nyní obsahují detailnější informace – jako jsou telefonní čísla a otevírací doby. Samozřejmostí je podpora technologie IQ Routes, která poskytuje řidičům přesnější odhady času příjezdu.

Nechybí ani databáze silničních radarů (ovšem pouze pro státy, kde jsou takové informace dostupné a legální), která včas upozorní řidiče na blížící se měření rychlosti vozidel, zatímco uživatelská nabídka Pomoc jim poskytne nezbytné informace v případě nouze.

Mezi funkce navigace Start 20 a 25 patří navádění jízdními pruhy, které ukazuje, do kterého jízdního pruhu se máte před křižovatkou zařadit, abyste nepřejeli odbočku. Dále parkovací asistent naviguje řidiče na nejbližší parkoviště v blízkosti své destinace nebo místa, kde se právě nachází.

Funkce časté destinace umožňuje řidiči vybrat si z některou z ikon s nejčastěji navštěvovanými místy a doplnit je vlastním popiskem. MyTomTom je online aplikace pro aktualizaci softwaru a map v zařízení. Umožňuje také přidávat nové body zájmu, hlasy apod. Integrovaný slot na paměťové karty microSD poskytne přístup k dalšímu obsahu, tato funkce však bude spuštěna prostřednictvím softwarové aktualizace v létě 2011.

Ceny a dostupnost
- TomTom Start 20 Regional s mapou střední a východní Evropy a 4,3” obrazovkou je k dostání v obchodech za doporučenou cenu 3290 Kč.
- TomTom Start 20 Europe s mapou Evropy a 4,3” obrazovkou je k dostání v obchodech za doporučenou cenu 3790 Kč.
- TomTom Start 25 Europe Traffic s mapou Evropy, přijímačem dopravních informací (RDS-TMC) a 5” obrazovkou je k dostání v obchodech za doporučenou cenu 4490 Kč.

TomTom Start 25