Hlavní navigace

Návod na instalaci grafické karty - 4.díl

15. 2. 2018

Sdílet

 Autor: © badmanproduction - Fotolia.com
Jen málokterý upgrade zajistí vašemu počítači takový nárůst výkonu jako upgrade grafické karty. Přinášíme vám proto návod, jak si poradit s instalací nové grafické karty.

Předcházející díl

 

 

Na svém počítači můžete upgradovat ledacos, nicméně jen málokterá komponenta dokáže zvýšit výkon vašeho stroje tak výrazně, jako je instalace nové grafické karty. Pouhou výměnou grafické karty přeměníte svůj počítač ze stroje, na němž si zahrajete výkonově méně náročné hry, na počítač, který bravurně zvládne přehrát i ty nejnáročnější herní tituly dneška.

Poslední kroky

Jakmile máte grafickou kartu pevně uchycenu ve slotu včetně připojení napájecích kabelů, pak zavřete počítačovou skříň a připojte ke grafické kartě kabel od monitoru. Nakonec zapněte počítač.

Nyní je ten správný čas podívat se na softwarovou stránku upgradu vaší grafické karty.

Pokud je značka vaší nové grafické karty stejná jako značka vaší staré grafické karty, pak je to všechno jednoduché. Přesuňte se na internetovou stránku výrobce grafické karty a odtud si stáhněte nejnovější balíček ovladačů určený pro váš operační systém. Nezapomeňte na to, že ovladače grafické karty jsou poměrně velké, obecně mohou mít okolo 300 MB, a tak jejich stažení bude možná nějakou tu chvíli trvat – to v závislosti na rychlosti vašeho připojení k Internetu. Po stažení balíčku ovladačů spusťte jejich instalaci, následně počítač restartujte a poté si již můžete užívat skvělých výkonů, které vám vaše nová grafická karta bezpochyby poskytne.

ICTS24

Pokud budete instalovat novou grafickou kartu od jiného výrobce, než byl výrobce staré grafické karty (typicky se přesouváte od firmy Intel k firmě AMD, nebo od AMD k firmě Nvidia či opačně), pak nejprve odinstalujte ovladač staré grafické karty, a to ještě předtím, než začnete instalovat ovladač pro novou grafickou kartu. Pokud odinstalování neprovedete může se stát, že bude ovladač staré grafické karty způsobovat konflikt s novým ovladačem.

A to je vše! Snad to nebylo zase až tak strašné, co myslíte? Nyní, když máte nainstalovanou novou grafickou kartu, můžete se směle pustit do hraní těch nejnovějších herních pecek se svým nově upgradovaným počítačem.