Hlavní navigace

Nefunguje vám displej nového iPadu? Možná máte na nose sluneční brýle

10. 4. 2012

Sdílet

 Autor: Apple
Retina displej je zaručeně největším tahákem třetího tabletu Apple. Bohužel, ani vnejnovější verzi tohoto nejpopulárnějšího tabletu, nedokázali (nechtěli) inženýři Applu odstranit jeden, pro někoho drobný, pro jiného zásadní nedostatek

Retina displej je zaručeně největším tahákem třetího tabletu Apple. Bohužel, ani vnejnovější verzi tohoto nejpopulárnějšího tabletu, nedokázali (nechtěli) inženýři Applu odstranit jeden, pro někoho drobný, pro jiného zásadní nedostatek.

Ani první, ani druhý a ani nový iPad si neužijete, máte li ho na výšku a na nose polarizační brýle. Pokud bychom iPad brali čistě jako tablet „dovnitř“ problém nehrozí, ale blíží se léto a nejeden šťastný majitel iPadu s retina displejem sluneční brýle nosí.

Na videu níže můžete vidět demonstraci z roku 2010, kdy jeden uživatel natočil displej tabletu bez a potom také s polarizačními brýlemi před objektivem. Po „nasazení“ brýlí a otočení tabletu do vertikální polohy displej ztmavne. Tento problém se nedá nijak technicky vyřešit (alespoň prozatím) a jediná rozumná rada zní: S nasazenými slunečními polarizačními brýlemi používejte iPad pouze v horizontální poloze.