Hlavní navigace

Nejlepší tipy pro Windows 7 - 7. díl

30. 12. 2009

Sdílet

Server PC World si pro vás připravil dvacet nejúspěšnějších tipů, pomocí nichž si budete moci prostředí operačního systému Windows 7 vyladit přesně podle svých představ a potřeb.

Předchozí díly seriálu:


http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-1-dil-8398

http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-2-dil-8399

http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-3-dil-8400

http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-4-dil-8401

http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-5-dil-8402

http://pcworld.cz/software/nejlepsi-tipy-pro-windows-7-6-dil-8403


Spuštění vícera instancí aplikací z Hlavního panelu

Hlavní panel ve Windows 7 má dvojí funkci, což někdy může být docela matoucí. Používá se jak pro spouštění aplikací, tak pro přepínání již běžících programů. Klepnutím na ikonku na Hlavním panelu tedy program spustíte a také se do něj přepnete, pokud již běží.

CS24

Co ale dělat, pokud potřebujete spustit další instanci již běžícího programu? Jakmile již program běží, na první pohled je nemožné spustit jeho další instanci, protože když na jeho ikonku klepnete, pak se jen do spuštěného programu přepnete.

Existuje ale jeden drobný trik: Pokud si přejete spustit další instanci již běžícího programu z Hlavního panelu, pak klepněte na ikonku při současně stisknuté klávese Shift a uvidíte, že se skutečně spustí další instance programu. Tímto způsobem tedy můžete spouštět prakticky neomezený počet instancí libovolné aplikace z Hlavního panelu. Celý článek naleznete na serveru PC World!