Hlavní navigace

Nejmenší USB televizní tuner picoStick

18. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
PCTV picoStick je zatím nejmenší USB televizní tuner na trhu. Mimo to podporuje MPEG2/4 vysílání a díky své velikosti neblokuje ostatní USB porty.

Malé a ještě menší USB flash disky se na trhu objevují každý den, občas jsou tak malé, že už je u nich vážné riziko, že někam nenávratně zapadnou. Zdá se, že nyní začínají závody v tom, kdo vyrobí co nejmenší USB televizní tuner.

picoStick společnosti PCTV je výrobcem  označen jako nejmenší DVB-T tuner na světě - je 35 mm dlouhý a 12 mm široký. Umí čistě jen digitální pozemní příjem, dílem protože analogový je v Evropě už definitivně na ústupu, dílem protože je snad nemožné vměstnat do tak malého těla dostatek elektroniky pro alespoň trochu použitelný příjem analogového signálu. Malá velikost není jen marketingovým tahákem, velkou výhodou je, že picoStick neblokuje sousední USB porty, což je problém zejména u notebooků a netbooků.

Tuner si poradí s MPEG2 i MPEG4 vysíláním a ke svému provozu potřebuje malou anténu. V oblastech s dobrým příjem signálu je možné ji připojit přímo na tuner, kde je signál horší, musí se anténa postavit na kovový podstavec a připojit přes redukci. Pravda, při jejím zapojení přes adaptér už ale není pictoStick tak malý a nenápadný televizní tuner.

Prodávat se bude PCTV pictoStick za 50 liber (~1450 korun, ~55 euro), čímž se řadí k těm dražším USB tunerům.

PCTV picoStick

CS24

PCTV picoStick

PCTV picoStick