Hlavní navigace

Neverwinter Nights 2

1. 12. 2005

Sdílet

Očekávané epické RPG Neverwinter Nights 2 ze světa Forgotten Realms se při troše štěstí objeví již v červnu 2006. Z toho důvodu do příštího čísla GameStaru připravujeme podrobné preview a dnes pro vás máme několik zajímavých informací.

Jedním z nejočekávanějších RPG příštího roku je i chystané pokračování legendární série Neverwinter Nights. Na něm již drahnou dobu pracuje vývojářský tým Obsidian Entertainment, který pod dohledem Atari plánuje vydání na červen 2006. Ve hře se pochopitelně dostanete do úžasného fantastického světa Forgotten Realms, ve kterém se opět schyluje k velkému konfliktu. Luskan a Neverwinter už spolu několik let neválčí, situace se zklidnila a lidé začínají zapomínat na staré rány. Narůstající napětí mezi jednotlivými městskými státy ale nevěstí nic dobrého a Sword Coast hrozí další válka. Na Severu se tajně shromažďují zlé síly z celé říše a konec starého věku se blíží. Jedinou nadějí je hrdina schopný odhalit tajemství mocné relikvie, jež může zvrátit průběh chystaného krveprolití.

Epické RPG Neverwinter Nights 2 je založeno na pravidlech D&D 3.5 a přinese spoustu nových kouzel, featů, prestižních povolání a dalších prvků, jež jistě potěší všechny opravdové fanoušky tohoto žánru. Během hry si do party naberete až tři další spolubojovníky, jichž se rovněž budete moci zmocnit, zatímco zbytek postav bude řízen vylepšenou umělou inteligencí. Hlavním lákadlem je nelineární dobrodružství plné hlavních i vedlejších úkolů. Na základě vašich rozhodnutí se bude formovat přesvědčení postav, které se mohou přiklonit na stranu dobra či zla. V průběhu hry se podíváte do starých známých i zcela nových lokací, jež vám autoři předvedou s pomocí nového grafického enginu se spoustou vizuálních vychytávek (včetně pixel shaderů 3.0).

Stejně jako v předchozím dílu najdete v Neverwinter Nights 2 silný singleplayerový příběh i lákavá multiplayerová dobrodružství. Ta si budou moci hráči sami vytvářet díky novým editačním nástrojům Obsidian Neverwinter Nights 2 Toolset. Jednoduše navrhnete vlastní dobrodružství, pošlete je přátelům nebo rozjedete hru pod vaším vedením. Vzhledem k tomu, že plánované vydání se nezadržitelně blíží a na veřejnost začínají prosakovat zajímavé informace, připravujeme pro vás do příštího čísla podrobné preview. Lednový GameStar vychází již 16. prosince 2005!

Autor článku