Hlavní navigace

Nokia E52 s extra výdrží

7. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Nokia představila nejnovější přírůstek do manažerské řady Eseries - mobilní telefon E52, který se může chlubit výdrží baterie s až 23 dní v pohotovostním režimu.

Novinka navazuje na úspěšný model Nokia E51 a vyniká výdrží baterie a podle výrobce i kvalitní reprodukcí zvuku. Může se pochlubit výdrží až 23 dní v pohotovostním režimu na jedno nabití baterie a také funkcí pro redukci šumu během hovoru. K tomu nový smartphone přidává další funkce jako je HSPA, A-GPS spolupracující s navigační aplikací Nokia Mapy a má i 3,2 Mpix fotoaparát. Nokia E52 má slot na microSD karty a v balení bude 1GB datová karta. 2,4“ displej má pravděpodobně QVGA rozlišení 320x240.

Tento nový přístroj lze propojit s podnikovými telefonními systémy, a může tak doplnit nebo dokonce nahradit klasický stolní telefon. Řešení jako je Call Connect - které spojuje mobilní přístroj Nokia s ústřednami od největších světových dodavatelů Cisco a Alcatel-Lucent - umožňuje uživatelům být dostupný přes jedno telefonní číslo.


Nokia E52 má inovovaný e-mailový klient s novým uživatelským rozhraním Nokia Messaging. Tato služba v sobě integruje snadný přístup typu push-email ke všem freemailových účtům přímo z mobilního telefonu, stejně jako obsahuje firemní e-mailové řešení Mail for Exchange a IBM Lotus Notes Traveler.

"Rok 2008 byl pro řadu Nokia Eseries skvělý, mimo jiné se prodalo více než 10 milionů přístrojů. Rok 2009 začal také velmi dobře, protože první čtvrtletí bylo historicky nejsilnější. Zároveň došlo k zahájení prodeje modelů Nokia E75 a Nokia E55. S pokračujícím tažením naší společnosti v oblasti e-mailových služeb pro zákazníky, které se dostávají jak ke klientům, tak i k operátorům, se komplexní e-mailové řešení od společnosti Nokia stává prakticky nepřekonatelným, " řekl Ilari Nurmi, viceprezident Nokie. 

Prodávat se telefon začne zřejmě začátkem druhé poloviny roku za doporučenou cenu bez daně 245 euro, to znamená něco pod 8000 korun s DPH.

 

Nokia E52

Nokia E52

CS24

Nokia E52

Nokia E52