Hlavní navigace

Nokia E71 dostane upgrade včetně 5 Mpix fotoaparátu

7. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Nokia chystá vylepšenou verzi populárního chytrého telefonu E71, která by pod označením E71i měla nabídnout 5megapixelový fotoaparát a novou kávovou barvu.

Zákazníci Nokie jsou často konzervativní a jak si zvyknout na jeden telefon, nechtějí se přeučovat na jiný. Finský výrobce mobilních telefonů si je toho vědom, a tak místo zcela nového nástupce velmi oblíbeného smartphonu Nokia E71 vydá letos jeho vylepšenou verzi. To je nakonec postup, který firma zvolila i v případě E61.

Nokia E71i, jak by měl znít název aktualizovaného telefonu, bude mít jako hlavní novinku „vysoce kvalitní“ fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů (v současnosti 3,2 Mpix). Doufejme, že jeho kvalita bude skutečně stát za případný upgrade z E71 a E71i a že bude mít i výkonnější integrované přisvětlení.

Aby zvýšil atraktivitu E71i, přihodí zřejmě Nokia i nějaká další vylepšení, protože samotné větší rozlišení fotografického senzoru není zase až tak velká sláva, pravděpodobná je novější verze operačního systému Symbian S60 FP2, mluví se také o kávově hnědém provedení.

Datum uvedení nové verze E71 není známo, nicméně se obecně počítá s obdobím po letních prázdninách, v říjnu či v září (október, september).

 

Nokia E71

CS24

Nokia E71

Nokia E71