Hlavní navigace

Nokia představila v Barceloně nové mobilní telefony i minipočítače

12. 2. 2008

Sdílet

Na světovém kongresu Mobile World Congress v Barceloně představila společnost Nokia řadu novinek, jako například telefony Nokia 6220 classic a 6210 Navigator s navigací a dále také ultrapřenosné multimediální počítače N96 a N78.

Na světovém kongresu Mobile World Congress v Barceloně představila společnost Nokia řadu novinek, jako například telefony Nokia 6220 classic a 6210 Navigator s navigací a dále také ultrapřenosné multimediální počítače N96 a N78.

Telefon Nokia 6220 classic je přístroj vybavený 5megapixelovým fotoaparátem a funkcí A-GPS dodává nový význam pojmu „sdílení“. Kvalitní fotografie a videosoubory lze pořizovat, označovat, upravovat a sdílet on-line mezi jednotlivými telefony, a dokonce si je můžete prohlížet v televizi. Nokia 6220 classic je k dispozici s novou aplikací Nokia Maps 2.0, která uživatelům pomůže najít nejlepší trasu nebo identifikovat ve městech nové restaurace, hotely, turistické atrakce a jiná zajímavá místa. Integrovaná služba WidSets přenáší obsah webových stránek přímo do přístroje prostřednictvím miniaplikací zvaných widgety, které umožňují rychlý a snadný přístup k aktuálním zprávám, hrám a webovým komunitám. Jakožto všestranné konvergované zařízení nabízí Nokia 6220 classic rovněž internetový prohlížeč, e-mail, hudební přehrávač, FM rádio s RDS a až 8 GB paměti. Zahájení distribuce modelu Nokia 6220 classic na vybrané trhy se očekává ve druhém čtvrtletí roku 2008. Maloobchodní cena se odhaduje na 325 eur bez daní a subvencí.

Další novinkou Nokie je multimediální počítač N96 optimalizovaný pro sledování videa a televize. S velkou 2,8palcovou obrazovkou, vnitřní pamětí 16 GB a podporou kvalitního videa v široké řadě formátů otevírá Nokia N96 novou vzrušující kapitolu ve světě mobilních médií. Přístup k videosouborům na internetu je rychlý a snadný. Nokia N96 podporuje běžné video-formáty včetně MPEG-4, Windows Media Video a Flash Video, čímž umožňuje snadné prohlížení oblíbených videonahrávek. Přenos a zpřístupňování videosouborů je ještě rychlejší díky vysokorychlostnímu rozhraní USB 2.0 a podpoře WLAN a HSDPA. Na vybraných trzích nabízí integrovaný přijímač DVB-H živé televizní vysílání s automaticky aktualizovaným programovým průvodcem. Velká paměť umožňuje uložení až 40 hodin videoobsahu. Zahájení distribuce multimediálního počítače Nokia N96 se očekává ve třetím čtvrtletí letošního roku. Maloobchodní cena se odhaduje na 560 eur před započítáním daní a subvencí.

Nokia 6210 Navigator je mobilní GPS přístroj s integrovaným kompasem pro orientaci při chůzi. Nokia 6210 Navigator je vybaven novým souborem map Nokia Maps 2.0, jehož součástí je systém hlasového a vizuálního navádění „turn by turn“, a to vše bez navýšení ceny. Zahájení prodeje modelu Nokia 6210 Navigator se očekává na vybraných trzích ve třetím čtvrtletí roku 2008 za přibližnou maloobchodní cenu 300 eur bez daní a subvencí.

Poslední představenou novinkou je Nokia N78, multimediální počítač, který kombinuje hudbu, navigaci a fotografování s výhodami mobility. Nokia N78 je navržena tak, aby plně využila výhod nového komplexu služeb Nokia, které obsahují Nokia Music Store (hudební obchod), Nokia Maps (mapy), a Share on Ovi (sdílení na Ovi) - což je nová on-line služba, která umožňuje uživatelům sdílet jejich osobní mediální záznamy. Nokia N78 obsahuje široké spektrum výkonných technologií, včetně integrovaného A-GPS s bezplatnými Nokia Maps, WLAN a vysokorychlostní HSPDA s 3G konektivitou, 3.2megapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss a podporou pro microSD pamětovou kartu, která je v současnosti dostupná až do velikosti paměti 8 GB a má sloužit zejména k ukládání oblíbené hudby a médií. Novinkou Nokia N78 je geotagging fotografií a integrovaný FM přijímač, který umožňuje přehrávat hudbu na jakémkoliv FM rádiu v autě nebo doma. Očekává se, že Nokia N78 se bude distribuovat na trh ve druhém čtvrtletí roku 2008 a její předpokládaná maloobchodní cena je přibližně 350 eur před zdaněním.