Hlavní navigace

Nokia prodává svoji bezpečnostní divizi CheckPointu

29. 12. 2008

Sdílet

Nokia nejsou jen mobilní telefony a infrastruktura mobilních sítí. Společnost má také svou bezpečnostní divizi, která nabízí například hardwarové firewally a řešení pro zabezpečení vzdáleného přístupu.

Nokia nejsou jen mobilní telefony a infrastruktura mobilních sítí. Společnost má také svou bezpečnostní divizi, která nabízí například hardwarové firewally a řešení pro zabezpečení vzdáleného přístupu. Firma nyní tuto divizi prodává CheckPointu – přece jen šlo o oblast, která s hlavním podnikáním firmy nemá příliš mnoho synergie.
Transakce má být uzavřena v 1. polovině příštího roku. Finanční podrobnosti nebyly oznámeny, CheckPoint však uvádí, že transakce by měla v roce 2009 zvýšit obrat firmy asi o 100 milionů dolarů. Cena bude zřejmě uhrazena v hotovosti. Nejsou známy ani organizační plány, tj. jakým způsobem bude divize Nokie začleněna do firmy CheckPoint.
CheckPoint touto transakci výrazně zvýší svůj podíl na bezpečnostním trhu. Významné akvizice v tomto roce provedly i Symantec a McAfee.

Viz také:
Symantec dá za Message Labs 695 milionů dolarů
McAfee kupuje Secure Computing, vzniká jedna z největších bezpečnostních firem

Zdroj: Computerworld.com

Autor článku