Hlavní navigace

Nokia ujišťuje o své podpoře MeeGo

11. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Finská Nokia dělá všechno možné, aby ujistila zákazníky o své podpoře mobilního operačního systému MeeGo. Nezbytnost pro to, aby se její mobilní novina Nokia N9 vůbec nějak rozumně prodávala.

Ředitel portfolio managementu Nokie Klas Strom zveřejnil přes Twitter zprávu s tím, že Nokia bude v následujících letech N9 podporovat a že vydá několik aktualizací software, doslovné znění:

“We will support #NokiaN9 for years AND release several SW updates…. #nottoworry :)”

Takové ujištění je nutné vzhledem k tomu, že Nokia se rozhodla se postupně vzdát Symbianu a naplno se věnovat hlavně mobilům se systémem Microsoft Windows Phone 7. Na důvěryhodnosti Nokii nepřidá ani nepříliš aktivní postup při podpoře Maemo, což je předchůdce systému Meego známý zejména ve spojení s mobilem Nokia N900.

Nevypadá to, že by se Nokia N9 dostala na evropské trhy v nejbližší době a je také otázkou, jak moc bude podpora samotné Nokie platná, důležitý je také zájem dalších firem vytvářet pro MeeGo aplikace. Což je něco, co hodně poškodilo Maemo. Co se týče Symbianu, ten by měl ještě několik let přežít, už jen díky tomu, že další vývoj a podporu svěřila Nokia společnosti Accenture.

Nokia N9