Hlavní navigace

Nová aktualizace Telegramu přináší vylepšené rozhraní při volání i lepší spotřebu baterie

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Telegram v poslední velké aktualizaci přinesl řadu podstatných vylepšení, která se týkají především přepracovaného designu hovorů spojenou s nižší spotřebou baterie. Součástí aktualizace jsou také nové animace pro Android uživatele nebo rozšířené možnosti botů.

Telegram je jedním z komunikátorů, o který se vývojáři pravidelně starají a obohacují jej o nové funkce. A právě poslední velká aktualizace s sebou přinesla celou řadu vylepšení, na kterou se stojí za to podívat. V prvé řadě se vývojáři pochlubili přepracovaným vzhledem hovorů, které se dynamicky mění na základě toho, v jaké fázi hovor probíhá (vyzvánění, probíhající a ukončený hovor).

Pozměněný vzhled s sebou přináší i další benefit v podobě nižší spotřeby baterie a lepší funkcionality na starších zařízeních. Aktualizace by také měla přinést zlepšení kvality hovoru a samotný Telegram podle magazínu Techcrunch říká, že v letošním roce chce uvést další novinky týkající se vylepšení připojení a kvality zvuku.

ICTS24

Další výrazná novinka se týká botů, které vývojářům třetích aplikací umožňují integrovat své nástroje přímo do Telegramu. Boti nyní mohou reagovat na zprávy, spravovat reakce, citace a odkazy. Mohou také posílat odpovědi do chatu nebo získávat informace o dárcích a vylepšeních v kanálech, kde jsou přiřazeni jako správci.

Skryté funkce Telegramu: využijte boty, channely a další vychytávky na maximum Přečtěte si také:

Skryté funkce Telegramu: využijte boty, channely a další vychytávky na maximum

Mezi méně významné novinky v aktualizaci patří nová „vaporizační“ animace při odstranění zprávy pro uživatele Android telefonů (doposud byla tato animace pouze pro iOS zařízení). Jedná se pouze o kosmetický doplněk, podle Telegramu je ale navržen tak, aby do prostředí aplikace vnesl trochu více zábavy.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.