Hlavní navigace

Nová aplikace pro hledání v mapách je dostupná z internetu!

11. 1. 2008

Sdílet

Včera byl spuštěn na stránce mapy.1188.cz testovací provoz nové aplikace, umožňující snadné hledání v mapách. Kromě klasických map nabízí internetové stránky 1188.cz unikátně také katastrální mapy celé České republiky.

Včera byl spuštěn na stránce mapy.1188.cz testovací provoz nové aplikace, umožňující snadné hledání v mapách. Kromě klasických map nabízí internetové stránky 1188.cz unikátně také katastrální mapy celé České republiky.

Nový geografický informační systém nabízí celkem čtyři druhy mapových podkladů – základní, katastrální, ortofotomapy a na oblíbených výletních místech České republiky i detailní mapy turistické. Speciální funkcí je prolnutí ortofotomap s mapami katastrálními – stačí použít na ortofotomapě zoom a aplikace zobrazí vybranou lokalitu i na mapě katastrální.

Na mapách je možné nalézt standardní body jako jsou kostely, nemocnice nebo historické památky, ale také lze zobrazit autoservisy, pneuservisy, čerpací stanice, LPG, banky, bankomaty, instituce, policii, pošty, obchodní řetězce nebo vlakové stanice a zastávky. Obsahují samozřejmě i popis silniční a železniční sítě. Turistická mapa přináší v elektronické podobě to, co nabízejí běžné papírové turistické mapy – barevně značené trasy pro pěší turistiku, značení a názvy zajímavých objektů a stanovišť a nabídku cyklotras – to vše v měřítku 1: 25000.

Celé mapové řešení 1188 nabízí ve svém testovacím provozu mapy České republiky, Slovenska a Evropy v různých měřítkách, přičemž na Slovensku jsou k dispozici i detailní uliční plány 8 největších měst.

Systém disponuje jak základními, tak pokročilými funkcemi, které vyhledávání maximálně usnadňují. Do vyhledávacího pole lze zadat adresu včetně čísla popisného a orientačního, nebo GPS souřadnice. Mapy je možné snadno přeposílat prostřednictvím e-mailu, posouvat pomocí myši, nadefinovaných tlačítek či klávesnice a informační panel lze zmenšit na minimum, nebo přesunout na jakékoli místo na obrazovce, aby nepřekáželo při sledování nebo tisku mapy.
Nenechte si ujít:
Letecké mapy z celého světa nabízí Atlas

Office se stěhuje na internet

OpenOffice jako webová aplikace, nyní už v testovacím provozu!

Sada aplikací StarOffice v Google Packu

Zelený Linux dostává jasnější obrysy
S postupem času se počítá s rozšiřováním současné beta verze o další funkce, jako např. plánovač tras, přidávání vlastních ikon s popisem atd.