Hlavní navigace

Nová aplikace pro připojení k Windows odkudoliv je tady

Sdílet

 Autor: Microsoft
Jednotná aplikace umožňuje přístup k virtuálním plochám z různých zařízení nebo jednoduše přes webový prohlížeč.

Aplikace Windows App od Microsoftu je nyní k dispozici pro macOS, iOS, iPadOS a zařízení se systémem Windows. V preview verzi taky pro Android. 

Uživatelé díky ní mohou ke vzdáleným počítačům se systémem Windows – buď Windows Professional, nebo Enterprise – přistupovat také prostřednictvím webového prohlížeče, aniž by museli stahovat a instalovat jakýkoli software.

Jste spokojeni s Windows 11?

Aplikace Windows App, která byla poprvé představena v listopadu 2023, poskytuje přístup k několika nástrojům společnosti Microsoft používaným ke vzdálenému připojení k počítači se systémem Windows. 

To znamená, že se uživatelé mohou z jednoho místa přihlásit k službám Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop, Remote Desktop Services a Microsoft Dev Box.

„S aplikací Windows App můžete využívat jednotné prostředí, které lidem usnadňuje připojení k systému Windows, který znají a mají rádi, z jakéhokoli zařízení,“ uvedla v příspěvku na blogu Hilary Braunová, senior produktová manažerka pro Windows 365.

Podcast magazínu Computerworld

V podcastu se bavíme s lidmi, kteří znají svět ITC a mají o něm co říct. Podcast najdete na všech obvyklých podcastových aplikacích: Spotify, Apple Podcasts, Seznam Podcasty nebo Podbean.

Aplikace nabízí přizpůsobitelnou domovskou obrazovku, podporu více monitorů a dynamické rozlišení displeje a také přesměrování USB; to umožňuje uživatelům připojit periferní zařízení, jako jsou webové kamery a tiskárny, které lze ovládat ze vzdáleného počítače.

CS24

„IT správci mohou těžit ze zvýšeného zabezpečení a zefektivněné správy, zatímco koncoví uživatelé si mohou přizpůsobit prostředí tak, aby vyhovovalo jejich osobním pracovním postupům,“ řekla Braunová.

Windows App tak nahradí klienta vzdálené plochy, který se dříve používal pro přístup k virtuálním plochám Windows na různých zařízeních. Lze ji stáhnout z obchodu Microsoft Store nebo pro uživatele systémů MacOS, iPadOS a iOS z obchodu Apple App Store.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.