Hlavní navigace

Nová funkce Instagramu umožní stahování veřejných příběhů do smartphonů

27. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Na Instagram dorazila nová funkce, která uživatelům umožní stahování veřejných příběhů. Předtím bylo možné ukládat příběhy pouze v rámci Instagramu pro pozdější shlédnutí, nově je možné uložení přímo do smartphonu.

Na sociální síť Instagram dorazila nová funkce v podobě ukládání reels (příběhů) do koncových zařízení. Doposud bylo možné si příběhy ukládat pro pozdější přehrání pouze v rámci Instagramu, nyní je možné příběhy uložit přímo do smartphonu. Takto uložení příběhy budou mít vodoznak Instagramu s názvem účtu, podobně jako je tomu například u videí z TikToku.

Podle Techcrunch bylo stahování reels dostupné už v červnu tohoto roku pouze pro uživatele z USA, nyní by měla být funkce globálně dostupná napříč všemi světadíly. V případě stažení příběhu obsahujícího licencovanou zvukovou stopu se stáhne příběh bez zvuku.

Instagram nově nabídne omezení příspěvků pouze pro blízké přátele Přečtěte si také:

Instagram nově nabídne omezení příspěvků pouze pro blízké přátele

Pokud nechcete, aby kdokoliv stahoval vaše příběhy, můžete jim tuto funkci zakázat prostřednictvím přepínače v nastavení (nastavení → soukromí → reels → povolit lidem stahovat vaše příběhy).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.